Nieuws Antwerpen Vincent en Astrid van de Pepermolen sluiten zaak om nieuwe uitdagingen op te zoeken

Vincent en Astrid van de Pepermolen sluiten zaak om nieuwe uitdagingen op te zoeken

Astrid Henneuse en Vincent Schalm sluiten hun Pepermolen op 31 juli. Foto Jan Brys

Vincent en Astrid van de Pepermolen sluiten zaak om nieuwe uitdagingen op te zoeken

BRASSCHAAT – Restaurant De Pepermolen op de hoek van de Bredabaan en de Betheniëlei sluit op 31 juli de deuren. Zaakvoerders Vincent Schalm (45) en Astrid Henneuse (40) hebben nog geen concrete plannen, maar de zaak is intussen al wel overgenomen.

Voor vele vaste klanten zal het nieuws als een verrassing aankomen. Vincent en Astrid openden op 4 april 2007 de deuren.

“We hebben elkaar leren kennen in de Oude Pastorie in Brasschaat. Op een bepaald ogenblik wilden we de sprong wagen een restaurant te openen en dat hebben we nu 15 jaar gedaan. We zijn onze klanten zeer dankbaar. Onze zaal zat dagelijks zo goed als vol. Het was hard werken. Tijdens de covid-periode zijn er enkele ideeën beginnen te rijpen, maar wat we precies gaan doen, staat nog niet vast. Eerst serveren we nog tot 31 juli een ‘farewell menu’. Dan nemen we in augustus vakantie”, zegt Vincent.

 

Het koppel is klaar om de klanten een farewell menu te serveren. Foto Jan Brys

Kleine pepermolens

De overnemer zal de naam van het restaurant wellicht veranderen. “Wij vonden de naam Pepermolen zeer toegankelijk. Bij onze opening in 2007 vroegen we geen bloemen maar wel kleine pepermolens. Daarom staan er hier nu nog 150 in de zaak, in alle maten en gewichten. Tijdens de kerstperiode zetten we op de grote pepermolen voor de deur iedere keer een grote kerstmuts. Drie daarvan werden gestolen”, zegt Astrid.

Het koppel wil in de toekomst wel een iets meer gezinsvriendelijk leven gaan leiden. “Die 15 jaar waren zeer mooi, maar we willen in schoonheid afronden en iets nieuws opbouwen. Ik heb het gevoel dat onze klanten ons gaan missen, maar dat is wederzijds. Het merendeel van hen komt uit Brasschaat, maar we hadden ook mensen die van verder kwamen. Ik denk dat er die laatste dagen wel enkele traantjes zullen vloeien”, voegt Vincent er nog aan toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.