Nieuws Antwerpen Virtual reality-rondleiding voor aanstaande ouders in Sint-Augustinus

Virtual reality-rondleiding voor aanstaande ouders in Sint-Augustinus

Virtual reality-rondleiding voor aanstaande ouders in Sint-Augustinus

WIRIJK – Vanaf nu kunnen aanstaande ouders bij GZA Ziekenhuizen campus Sint-Augustinus terecht voor een virtual reality-rondleiding doorheen de verloskamer en de afdeling materniteit. Virtual reality (VR) laat de gebruiker toe om 360° rond te kijken in de film, wat zorgt voor een hogere belevingsfactor.

In het eerste deel van de VR-video neemt de vroedvrouw de kijker mee doorheen de verloskamer en de afdeling materniteit. Daarbij is het mogelijk om een eigen traject te bepalen. Afhankelijk of mama’s komen voor een vaginale bevalling of voor een geplande keizersnede, krijgen zij bijvoorbeeld een ander deel van de video te zien.

Tijdens interactief gedeelte kunnen ouders naar eigen voorkeur de ruimtes nog eens meer in detail bekijken. Ze kunnen bij de verschillende faciliteiten zogenaamde hotspots openen met een detailfoto en meer info.

“Omwille van de persoonlijke aanpak en beleving, de hygiëne en privacy, zijn fysieke rondleidingen op de verloskamer en de afdeling materniteit onhaalbaar geworden”, vertelt Peter Peeters, clusterdirecteur kritische diensten, operatiekwartier en heelkunde, vrouw & kind van GZA Ziekenhuizen. “Als alternatief kozen we er daarom voor om alle info te bundelen in een VR-video. De VR-rondleiding heeft daarnaast als extra voordeel dat we ook de operatiekamer voor een keizersnede kunnen tonen. Omwille van steriele redenen is het immers niet mogelijk om daar fysiek een rondleiding te geven.”

De VR-rondleidingen vinden plaats in groepen van maximum vijf koppels.De groepssessies bestaan uit een informatieve presentatie door de vroedvrouw, gevolgd door de VR-rondleiding en eventuele vragen achteraf.

GZA Ziekenhuizen omvat drie campussen (Sint-Augustinus in Wilrijk, Sint-Vincentius in Antwerpen en Sint-Jozef in Mortsel) en telt zo’n 3 200 medewerkers en een 400-tal artsen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.