Nieuws Antwerpen VLM legt de boeken neer

VLM legt de boeken neer

VLM legt de boeken neer

vlmvlmHet faillissement van VLM Airlines is hard aangekomen op de luchthaven van Deurne. VLM maakte al die jaren mee de trots uit van de Antwerpse airport. De luchtvaartmaatschappij sleepte evenwel een torenhoge schuld met zich mee. VLM legde finaal zelf de boeken neer. Een eerdere aanvraag tot uitstel van betalingen heeft niet meer mogen baten. De rechtbank had VLM enkele tijd terug zes maanden bescherming tegen zijn schuldeisers toegekend.

Een van de schuldeisers zal overigens ongetwijfeld ook de Antwerpse luchthaven zelf zijn. Maar ook in Duitsland blijven kennelijk nog vele facturen onbetaald.

De vliegtuigen van VLM staan inmiddels allemaal aan de grond. De 150 personeelsleden zijn de wanhoop nabij. Iedereen had zich de laatste weken immers enorm ingespannen om de maatschappij in de lucht te houden. Een en ander mocht evenwel niet baten.

De vluchten vanuit Deurne naar Southhampton en Hamburg zijn geschrapt. VLM vloog bovendien ook voor Cityjet op Londen City. Ook die vluchten zijn geschrapt.

Het is nu aan de curatoren om uit te maken wat er met VLM te gebeuren staat. Of eventueel de vroegere eigenaar/stichter Freddy Van Gaever nog iets wil beginnen? Van Gaever heeft de ontwikkelingen rond zijn vroeger geesteskind van dichtbij opgevolgd. Hij zette VLM in 1992 op als de Vlaamse Luchtvaart Maatschappij. In de loop van de jaren onderging de maatschappij verscheidene structurele hervormingen. Een en ander heeft ertoe geleid dat VLM steeds dieper weg zonk in de ellende.

Het lijstje van de recente falingen in het Antwerpse kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.