Nieuws Antwerpen Voedingssupplementen op basis van soja kunnen helpen onze weerbaarheid versterken

Voedingssupplementen op basis van soja kunnen helpen onze weerbaarheid versterken

Voedingssupplementen op basis van soja kunnen helpen onze weerbaarheid versterken

Velen van ons hebben het de afgelopen weken aan den lijve kunnen ondervinden: gebrek aan zonlicht, koude, nattigheid alom en de gevolgen deden ons de das om.. verkoudheden, griep in alle mogelijke vormen waren alomtegenwoordig. Een griepprik bracht soms, maar lang niet altijd soelaas. Scheelt er wat aan onze natuurlijke weerbaarheid? Misschien kan daar wat aan verbeterd worden.

Wondermiddelen bestaan niet. Maar dr. Elisabeth Houben,  is al jaren een grote pleitbezorger van voedingssupplementen op basis van soja. Dr. Houben is anti-aging arts en medisch directeur van Health Science and Nutrition. Het kantoor hiervan is gevestigd op de Antwerpse De Keyserlei.

Een van de producten die Health, Science and Nutrition op de markt brengt heet Praecell. Het is een product op basis van soja. Die soja die wordt geteeld in China. ‘De soja wordt speciaal voor ons op de Chinese hoogvlaktes verbouwd en gefermenteerd’ zegt dr. Houben. ‘Het gefermenteerde product wordt verscheept naar Zwitserland en daar wordt het eindproduct gemaakt. Daar wordt ook de vitamine D toegevoegd. Want wij Westerlingen hebben, zeker naar het eind van de winter, extra-behoefte aan die vitamines wegens het gebrek aan zonlicht’.

Bij de aanmaak van de voedingssupplementen worden strenge wetenschappelijke normen gehandhaafd. “Onze producten worden wetenschappelijk streng gecontroleerd en zijn goedgekeurd door een ethische commissie’ zegt dr. Houben. ‘We werken daarvoor samen met artsen en universiteiten. Op dit moment wordt aan de KU Leuven urologisch onderzoek gedaan naar ons product.’

Intussen loopt er nog meer wetenschappelijke onderzoek naar praecell. Er wordt vooral nagegaan in welke mate het product kan worden ingezet bij het voorkomen van bepaalde aandoeningen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.