start-up rally Antwerpen Beeld van een vorig evenement van Start-up Antwerp.

Voka en de UA vieren 2-jarig jubileum van Start-up Antwerp met event in innovatiehub Dunden: “Ondernemers kunnen niet zonder elkaar”

Volgende week woensdag staat er een start-up rally op de planning in Dunden in Antwerpen, een evenement georganiseerd door Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen - Waasland en de Universiteit Antwerpen. "We willen niet concurreren met andere initiatieven, dit is een extra layer die we leggen bovenop wat er vandaag bestaat", zegt Luc Luwel van Voka.

Start-up Antwerp is een concept dat twee jaar geleden uit de grond werd gestampt. Met dit initiatief willen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en de Universiteit Antwerpen starters een platform en community bieden.

“Antwerpen is een ondernemende stad. Het aantal start-ups en scale-ups zijn in onze stad serieus aan het groeien”, zegt Luc Luwel. “Met start-up Antwerp geven we hen een platform. We willen mensen met goede ideeën samenbrengen, maar ook rolmodellen aan het woord laten.”

“We hebben in Antwerpen een hoop havenbedrijven die enorm belangrijk zijn en veel kennis in huis hebben”, zegt Steven Van Passel, professor milieu-economie aan de UA. “Langs de andere kant, en dat is de essentie van innovatie, zijn er de start-ups en scale-ups die iets totaal nieuw doen. De kracht is dat we die twee samenbrengen, want eigenlijk kunnen ze niet zonder elkaar. Jonge starters kunnen veel leren van succesvolle ondernemers die eerst drie keer faalden voor ze succes bereikten. Het is interessanter om dit van een collega-ondernemer te horen, dan dat je dit in een of andere studie leest.”

Beeld van een vorige editie van Start-up Antwerp.

Er zijn, zeker in Antwerpen, al een hoop evenementen en initiatieven voor starters, onder andere door andere ondernemersorganisaties. “We willen ook niet concurreren met die andere initiatieven, dit is een extra layer die we leggen bovenop wat er vandaag bestaat”, zegt Luc Luwel. “Daarom houden we het ook laagdrempelig. We vragen geen lidmaatschap of inkomprijs.”

Gemiddeld elke maand wordt er een evenement georganiseerd, zo ook volgende week woensdag in Dunden in de Lange Gasthuisstraat. ‘”We verwachten dat de aanwezigen hier energie en drive zullen uithalen. We zijn ervan overtuigd dat ze na het evenement weten hoe ze de volgende stappen moeten zetten. Dat is de bedoeling”, eindigt Steven.

Je kan je hier inschrijven.