Nieuws Antwerpen Voka haalt opnieuw slag thuis in dossier A12

Voka haalt opnieuw slag thuis in dossier A12

Voka haalt opnieuw slag thuis in dossier A12

AARTSELAAR – Tegen eind december komen over een totale lengte van 1,2 kilometer in elke rijrichting lokaal drie rijstroken bij op de A12. Na de aanpassing van de verkeerslichtenregeling wordt daarmee een tweede maatregel uitgevoerd uit het akkoord tussen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, de lokale burgemeesters en het AWV. De werken starten op 15 november.

De bijkomende opstelstroken aan vier kruispunten van de A12 laten in een kortere tijdspanne meer verkeer toe. Bovendien zal het verkeer uit de zijstraten langer groen krijgen en worden de lokale bedrijvenzones beter bereikbaar. In rijrichting Antwerpen wordt de opstelstrook voorzien in de middenberm, in rijrichting Brussel in de zijberm (tussen A12 en N177).

“We zijn tevreden dat AWV de tweede maatregel uit het totaalpakket op het afgesproken tijdstip invoert. We hopen dat deze ingreep bij de start van het nieuwe jaar de situatie aanzienlijk zal verbeteren”, aldus Dirk Bulteel, directeur belangenbehartiging bij Voka Antwerpen-Waasland. “Bovendien heeft de Vlaamse regering de heraanleg van de A12 als prioriteit opgenomen, dus we blijven erop rekenen dat het engagement en de timing worden waargemaakt.”

Want in het dossier zitten ook grotere ingrepen, die meer tijd vragen. Zo moet tegen 2021 de aanvraag van de omgevingsvergunning voor een ingesleufde A12 een feit zijn. Na de insleuving rijdt het kruisende verkeer bovengronds en komt er een gescheiden infrastructuur voor fietsers en voetgangers. Tegelijkertijd komen er één of meerdere fietsbruggen over de A12.

Aquafin

Tenslotte vraagt Voka Antwerpen-Waasland dat ook Aquafin, die langdurige werken op de parallelweg N177 uitvoert, haar verantwoordelijkheid opneemt. “We vragen om alle zeilen bij te zetten zodat die werf sneller wordt afgewerkt. Alleen op die manier kan de verkeerssituatie opnieuw aanvaardbaar worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.