Nieuws Antwerpen VOKA is toonaangevend op het vlak van automatisering en digitalisering

VOKA is toonaangevend op het vlak van automatisering en digitalisering

VOKA is toonaangevend op het vlak van automatisering en digitalisering

Erwin Nagels, CIO VOKA

Erwin Nagels, CIO VOKA

Werkgeversorganisatie VOKA vzw stond voor de uitdaging haar 300 medewerkers in verschillende lokale entiteiten vlot te laten samenwerken. Op éénzelfde platform, op een uniforme manier, in heel Vlaanderen. VanRoey.be heeft een lange geschiedenis van ICT-implementaties bij VOKA achter de rug. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Erwin Nagels, CIO van VOKA, aanklopte bij VanRoey.be voor een uitgebreide strategische analyse en een concreet plan van aanpak om de omgeving van VOKA te optimaliseren.

Het totaalplatform dat VanRoey.be heeft uitgewerkt voor VOKA is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV 2016 en Sharepoint. Administratieve taken werden sterk vereenvoudigd en samenwerken was nog nooit zo eenvoudig. Meer dan 18 000 Vlaamse ondernemingen zijn aangesloten bij werkgeversorganisatie VOKA. Naast belangenbehartiging, werken de 300 medewerkers van VOKA ook verschillende activiteiten en diensten uit. Er worden jaarlijks honderden events, activiteiten en projecten opgestart, abonnementen en contacten geregistreerd en inkomende en uitgaande facturen verwerkt.

“VOKA heeft met enorme hoeveelheden administratie te kampen. De uitdaging was dan ook groot toen we in 2015 besloten te upgraden naar Dynamics NAV 2016 om zoveel mogelijk administratieve taken te automatiseren en te vereenvoudigen. De software die we dagelijks gebruiken, moet altijd up-to-date zijn. Omwille van het veiligheidsaspect, maar ook omdat we zo direct kunnen profiteren van de nieuwste en verbeterde functionaliteiten die ons het leven makkelijker maken”, vertelt Erwin Nagels.

“Als certified partner van Microsoft boden wij Voka inderdaad een totaalplatform aan: de boekhouding draait in NAV met uitgebreide analytische rapporten, betalingen en het inboeken van de banken gebeuren volledig geautomatiseerd, factureren elektronisch. De 300 Microsoft CRM gebruikers kunnen voortaan rekenen op een koppeling met Dynamics NAV. Door een koppeling met Sharepoint kunnen facturen bovendien eenvoudig door leidinggevenden worden goedgekeurd. Op een veilige manier”, aldus Pat Van Roey, general manager.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.