Nieuws Antwerpen Volledig vernieuwde toonzaal voor Brabex-security in Brasschaat

Volledig vernieuwde toonzaal voor Brabex-security in Brasschaat

Volledig vernieuwde toonzaal voor Brabex-security in Brasschaat

brabexBeveiligingsbedrijf Brabex Security heeft zopas zijn toonzaal aan de Augustijnslei 150 in Brasschaat volledig vernieuwd. Brabex Security is gespecialiseerd in elektronische beveiligingssystemen. Ook de nieuwste VCA-camera is er te bewonderen.  Deze hoogkwalitatieve camera (4K) voor onder meer gezichtsdetectie en -herkenning wordt momenteel volop getest op de luchthaven in Zaventem.

Zaakvoerder Pascal de Beukelaar van Brabex windt er geen doekjes om. ‘De man met het hoedje die betrokken was bij de aanslagen van 22 maart in Zaventem zou wellicht sneller herkend en opgespoord zijn als deze nieuwe VCA-camera in gebruik zou zijn geweest”.

Zo’n camera maakt continu live-beelden waarop een automatische videoanalyse gebeurt. Dit maakt het perfect mogelijk om een en ander te detecteren en te filteren en zo een gerichte actie of opzoeking te doen. En dit kan zowel met mensen, voorwerpen en voertuigen.”

“Vooraf bepaalde instellingen kunnen bij live-beelden een alarm doen afgaan om direct actie te ondernemen” zegt Pascal de Beukelaer. Maar ook in opgeslagen beelden is het mogelijk om te gaan zoeken op specifieke details. Al die beelden worden in pakketten opgeslagen in de cloud en kunnen zo internationaal beschikbaar gesteld worden. Dit moet leiden tot snellere en beter op elkaar afgestemde acties met een verhoogde veiligheid als resultaat.”

De VCA-camera kan ook worden ingezet voor marketing-activiteiten. Zo kan bijvoorbeeld worden nagegaan hoeveel mensen er in een bepaalde afdeling van de supermarkt lopen. Er kan worden gedetecteerd of het mannen of vrouwen, zijn, jongeren of ouderen, en welke producten ze kopen.

Pascal de Beukelaar startte in januari 1995 Brabex Security op. Naast camerabewaking is het bedrijf ook gespecialiseerd in alarmsystemen, branddetectie en elektronische systemen voor toegangscontrole.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.