Nieuws Antwerpen Volvo Postiaux bouwt nieuwe garage in Brecht

Volvo Postiaux bouwt nieuwe garage in Brecht

Volvo Postiaux bouwt nieuwe garage in Brecht

SCHOTEN/BRECHT – Aan de Eikenlei in Brecht zijn de werkzaamheden gestart voor een nieuwe garage met werkplaats en carrosserie voor Volvo Postiaux. De concessiehouder verhuist binnenkort van Schoten naar Brecht, zo’n 5 km veder. “Met onze 21 medewerkers wordt onze huidige locatie echt te klein”, zegt zaakvoerder Wim Postiaux.

De garage bestaat al bijna 50 jaar. Eduard ‘Ward’ Postiaux herstelde en verkocht zijn eerste auto’s in 1969 vanuit de Gelmelenstraat in Schoten. In 1973 verhuist het bedrijfje naar de huidige locatie aan de Heikantstraat in Schoten. “Heel wat uitbreidings- en verbouwingswerken later barst onze vestiging in Schoten uit haar voegen. We hebben meer plaats nodig, meer ruimte”, aldus Wim Postiaux.

Familiebedrijf

Volvo Postiaux is een echt familiebedrijf. Oprichter Ward gaf de fakkel door aan zijn 5 kinderen Wim, Jan, Eric, Luc en Ann. Intussen wordt ook de volgende generatie klaargestoomd. Dochter Sarina Postiaux  stapte vorig jaar met echtgenoot Kurt in het bedrijf, ondersteunt de boekhouding en volgt ook de werkzaamheden van de nieuwbouw op. Ook Marianne Van den Broecke (dochter van zus Ann) is actief binnen het bedrijf en staat in voor facturatie en waarborgen.

Op de nieuwe locatie wordt alles gebouwd naar Volvo-normen. Het ontwerp is van architectenbureau Braeckmans, de uitvoering wordt toevertrouwd aan de Voordenkers van Mathieu Gijbels. “We zijn heel blij dat we deze bouw met de mensen van Mathieu Gijbels kunnen realiseren. Het is de tweede keer dat we voor hen kiezen, 12 jaar geleden hebben ze al een serieuze verbouwing voor ons gedaan”, vertelt Wim Postiaux.

“Een terugkerende klant is het mooiste compliment dat we kunnen krijgen” vertelt Dave Beuten, algemeen directeur bij Mathieu Gijbels. De aannemer is tevens marktleider in het bouwen van garages.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.