Katrien Van Goethem en Julien Limbach Katrien Van Goethem en Julien Limbach brengen verse gelato naar Mortsel en Antwerpen. Foto: Filip Spoelders

Voormalig Belgisch kampioen ijsbereiden opent gelateria in Mortsel en Antwerpen: “Met Italiaanse klassiekers en smaken met Ecuadoraanse toets”

Julien Limbach en zijn vrouw Katrien Van Goethem openden met gelateria Mitico meteen twee zaken, één in Mortsel en één in Antwerpen. “We bereiden ook gelato voor bedrijven en evenementen”, geeft Julien aan.

Met een verse gelato, ijs bereid op Italiaanse wijze, over de Mortselse Statielei flaneren, is sinds enkele dagen mogelijk dankzij Mitico. Julien en Katrien openden er hun gelateria waar ook meteen ijs wordt gemaakt voor hun tweede verkooppunt aan Oever in Antwerpen.

Julien was drie jaar medezaakvoerder van Gelato Giuliano. In 2021 won hij het Belgisch kampioenschap ijsbereiden. “Nog steeds word ik door mensen aangesproken voor deze bereiding. Het was ijs van eekhoorntjesbrood, zwarte olijven en pistachenoten. Ik ga het zeker maken om in Mortsel en Antwerpen te scheppen”, vertelt Julien Limbach.

Het atelier bevindt zich in het gebouw waar tot februari 2023 The Chocolate Wizard huisde. Nu kunnen er ijsjes, sorbets, koffie en affogato’s, koffie met een bolletje gelato, worden afgehaald.

Mooiste hazelnoten

“Ik ga op zoek naar de beste ingrediënten voor de smaken. Uiteraard zijn er de klassiekers zoals vanille, chocolade en mokka. Of kunnen er coupes worden afgehaald maar ik verras de klanten graag. Ik maak bijvoorbeeld nocciola Piemonte met de mooiste hazelnoten uit deze Italiaanse streek en pistachio Bronte met de lekkerste pistachenoten uit Sicilië.”

Katrien heeft roots in Ecuador. “Voor sommige bereidingen gebruiken we vanille en chocolade uit Ecuador. Ik zoek doorlopend naar leuke producten om mijn ijs mee te bereiden”, zegt Julien met veel passie.

Mitico heeft al samenwerkingen lopen met restaurants en horecazaken zoals Andy Roasters en Café Couture van Pieter Loridon. “Pieter heeft een matcha voor ons geselecteerd waarmee ik een smaak heb gemaakt. De reacties van de mensen zijn heel positief. Iedereen heeft ons trouwens met open armen ontvangen in Mortsel.”

Bij Mitico Antwerpen kunnen de gasten ook iets blijven drinken of aperitieven met een wijn. “Mitico komt uit de Italiaanse straattaal bij jongeren waar het gelijk staat met magisch of mythisch.” Mitico is zeven dagen op zeven geopend.