Nieuws Antwerpen Vooruitzicht versterkt samenwerking met AG Real Estate

Vooruitzicht versterkt samenwerking met AG Real Estate

Vooruitzicht versterkt samenwerking met AG Real Estate

regattaIn een gezamenlijke overname van de participatie van BNP Paribas Fortis wordt de bestaande samenwerking tussen de Antwerpse projectontwikkelaar Vooruitzicht en AG Real Estate  binnen het vastgoedproject Regatta verder versterkt. AG Real Estate evolueert daarbij van financiële partner naar een volwaardige partner van Vooruitzicht in de uitbouw van Regatta..

“Met dit partnership versterken wij verder onze positie in de residentiële sector”, zegt Serge Fautré, CEO van AG Real Estate. “De intrede in dit uitstekend gelegen grootschalig project sluit goed aan op onze doelstelling uit te groeien tot een belangrijke speler in het residentieel vastgoed.”

Luc Van Maercke, gedelegeerd bestuurder van Vooruitzicht, sluit zich hierbij aan: “De samenwerking met AG Real Estate verhoogt onze slagkracht. Regatta is een zeer belangrijk project voor ons en voor Antwerpen. Samen met het residentiële team van AGRE kan er nu versneld verder gewerkt worden.”

Hiermee bestendigen de beide ontwikkelaars de samenwerking van het verleden, met het Administratief Centrum voor de Stad Antwerpen (“Den Bell”) en de gemengde ontwikkeling “De Veldekens” in Berchem als belangrijkste resultaten. Alain De Coster, Group Chief Investment Officer van AG Real Estate: “Maar onze relatie beperkt zich niet tot Antwerpen. Binnenkort hopen we samen de werken te starten van het grootschalige residentiële project “Canal Wharf”, met 270 appartementen pal in het hartje van de Brusselse Kanaalzone.”

Regatta is één van de grootste en meest toonaangevende projecten in Vlaanderen. De site is uniek gelegen langsheen een recreatief park van 12 ha en een zeilmeer van 30 ha, het prachtige Galgenweel.

Luc Van Maercke: “Op de Antwerpse Linkeroever verrijst een volledig nieuwe wijk met ca. 1.100 appartementen en 450 eengezinswoningen. Het aanbod is zeer divers, van compacte, budgetvriendelijke appartementen  over comfortabele woningen voor gezinnen met kinderen tot ruime en zeer luxueuze appartementen aan het park en aan het water. Regatta richt zich bovendien zowel tot de koop- als tot de huurmarkt, want investeerders hebben hun weg naar het project ook al goed gevonden.”

Verder komen er nog een woonzorgcentrum en assistentiewoningen, een centrum voor kind en gezinsondersteuning, een polykliniek, kantoren, buurtondersteunende winkels waaronder een supermarkt, horeca, een waterthemacomplex met seminarcenter en hotel, een school en kinderkribbe… kortom, een nieuw stukje Stad. “Hier kunnen we de Antwerpenaar voor ieders budget en woonwens een moderne en kwalitatieve woning bieden,” stelt Serge Fautré. “En dit in één van de rustigste en meest groene projectgebieden van Antwerpen mét uitzicht op de historische skyline van ’t Stad,” vult Luc Van Maercke aan. “De bereikbaarheid is uitmuntend, via een rechtstreekse afrit op de Ring of met de tram. Onze bewoners zijn in nog geen 5 minuten op de Grote Markt.”

Tot op heden werden om en bij 400 appartementen en woningen verkocht en einde 2016 zullen reeds 800 mensen op Regatta wonen. Bij voltooiing van het project zal Regatta meer dan 4.000 bewoners tellen. Inmiddels staat de verdere ontwikkeling van Linkeroever ook op de radar van de stad Antwerpen zelf. Zo loopt er momenteel een participatietraject bij de Antwerpenaren voor de inrichtingsplannen van de zones aan het Sint-Anna strand en de jachthaven.

Ook wordt Linkeroever een stopplaats voor één van de nieuwe waterbussen die Linkeroever met het historisch centrum zal verbinden. Een initiatief van het Havenbedrijf om de mobiliteit in en rond de stad op een voor de hand liggende manier verder invulling te geven. Hiermee is Regatta weerom een pioniersproject dat als katalysator fungeert voor de heropwaardering van dit stadsdeel.

“Antwerpen bewijst zich als een dynamische stad die ook openstaat voor initiatieven van en samenwerkingen met de privé sector,” zegt Serge Fautré. “Antwerpen is open for business.”

Al meer dan 110 jaar laat de Antwerpse onderneming Vooruitzicht oude wijken herleven of ontwikkelt ze nieuwe buurten. Zo ontwikkelde Vooruitzicht bijvoorbeeld Den Bell, Zuidervelodroom en Hippodroom te Antwerpen- Zuid, het Land van Hop en de Stadsfeestzaal in het historisch centrum en De Veldekens in Berchem. Sinds kort ging ook Eksterlaer te Deurne uit de startblokken.

AG Real Estate is één van de meest toonaangevende vastgoedondernemingen in België, met lokale expertise in België, Frankrijk en Luxemburg, en beheert een portefeuille van om en bij de 6 miljard euro. Als vastgoeddochter van de grootste verzekeringsgroep van het land (AG Insurance) beschikt AG Real Estate over de financiële slagkracht om zijn core-activiteiten te beoefenen: vastgoedontwikkeling, -investering en -financiering in activaklassen als kantoren, handelszaken, woningen, opslagplaatsen, rusthuizen en parkings via dochteronderneming Interparking.

AG Real Estate stelt zo’n 250 mensen te werk in uiteenlopende domeinen als juridische zaken, financiën, bouw, ontwikkeling, property en asset management, maar ook in fund management en fiscale en financiële expertise.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.