Nieuws Antwerpen Voxdale groeit verder door in Wijnegem

Voxdale groeit verder door in Wijnegem

Voxdale groeit verder door in Wijnegem

koenraadZowat een jaar geleden verhuisde Voxdale vanuit Antwerpen naar zijn nieuwe infrastructuur in Wijnegem. Het is in afwachting een inspirerend jaar geweest! “Daar waar we in het verleden onze klanten vooral bijstonden in onderzoek, ontwerp, engineering en optimalisatie van producten en systemen hebben we nu de mogelijkheden om effectief prototypes te bouwen, te testen en te valideren”, zegt Koen Beyers, managing director van Voxdale.

Het gaat snel in Antwerpen. Publieke en private incubatoren en organisaties zoals Darwin, Start-it, Idealabs, APBC, etc … geven een sterke impuls aan het ‘start-up’ landschap. Dit heeft gezorgd voor een nieuwe generatie van ondernemers die bekwaam, voorbereid en gewiekst is.

Koen Beyers: “Ons doel is om deze ondernemers bij te staan met technologie integratie, het opbouwen van intellectuele eigendom, het aftoetsen van technologische haalbaarheid, en het bouwen, testen en valideren van prototypes. Heel complementair dus met alle andere initiatieven.”

“Daarenboven kunnen we hen toegang verschaffen tot CAD, FEA en CFD simulatie gereedschappen, vergaderzalen, onze R and D, een FabLab met 3D printers, een overdruk ruimte, onze windtunnel, een valtest-platform, een gemotiveerd team van onderzoekers, ontwerpers en ingenieurs, én het netwerk van Hybrio.”

De nieuwe aanpak van Voxdale blijkt succesvol: MedTech bedrijven als Ergotrics en Novosanis, voedingstechnologie start-up FTFY Labs en ESA incubatie bedrijf SpacePal zijn maar een paar enthousiaste partners die goed gedijen op deze technologische incubatie aanpak.

Voxdale is in dit opzicht een fascinerend bedrijfje. Het doet aan conceptcreatie, innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten en systemen. Het beschikt daartoe over een brede waaier aan simulatie-tools. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten kan op die manier een structurele analyse gemaakt worden terwijl thermisch gedrag en stromings-optimalisatie een doelgerichte aanpak mogelijk maken voor bedrijven en industrieën in sectoren zoals research en ontwikkeling, de geneeskunde, het milieu en de energieproductie.

“Simulatie is niet langer onbetrouwbaar en duur”, zegt Koen Beyers. “Het is integendeel een onmisbare tool geworden om nieuwe ideeën af te toetsen, ontwerpvarianten te vergelijken, complexe systemen te optimaliseren en de time-to-market te verkorten.”

Voxdale is als onderneming gegroeid uit het persoonlijk initiatief van Koen Beyers. Hij zette zijn eigen onderneming op in 2005 en bouwde die geleidelijk uit tot een gerespecteerd bedrijf dat vandaag tekent voor een omzet van pakweg 2 miljoen euro. Voxdale stelt 12 mensen tewerk.

In de groei van de afgelopen jaren was de vestiging in Antwerpen duidelijk te klein geworden. Het bedrijf had zijn technologisch apparaat onderhand uitgebreid met windtunnels en gespecialiseerde meetapparatuur. Daar was meer ruimte voor nodig. Vandaar de verhuis naar Wijnegem. Voxdale kan er voortaan over 600 vierkante meter aan kantoorruimte beschikken en over 400 vierkante meter aan labo’s en stockagevloer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.