Nieuws Antwerpen Voxdale rust Kortrijkse taxi's uit

Voxdale rust Kortrijkse taxi's uit

Voxdale rust Kortrijkse taxi's uit

kortrijkVoxdale rust de Kortrijkse taxi’s uit met een herkenbaar licht. Het Antwerpse engineering- en studiebureau had dat eerder al gedaan voor de taxi’s van het Brusselse gewest. Die makkelijke identificatie heeft er Kortrijk toe aangezet om een identiek systeem uit te bouwen.

De taxiwereld staat helemaal overhoop. Het offensief van Uber zorgt voor flink wat onrust in de sector. Allicht de reden ook waarom ook de taxibedrijven uit Kortrijk best tevreden zijn met de nieuwe lichten bovenop hun wagens. Op die manier weten de klanten dat ze effectief in een auto stappen die helemaal in orde is met de wetgeving.

De chauffeurs van taxibedrijven die het licht aanbrengen hebben in dit opzicht zelfs een examen achter de rug waarmee ze aantonen dat ze bv. het Nederlands machtig zijn en de stad goed kennen.

Voxdale is een mooi bedrijf. Het doet aan conceptcreatie, innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten en systemen. Het beschikt daartoe over een brede waaier aan simulatie-tools. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten kan op die manier een structurele analyse gemaakt worden terwijl thermisch gedrag en stromings-optimalisatie een doelgerichte aanpak mogelijk maken voor bedrijven en industrie├źn in sectoren zoals research & ontwikkeling, de geneeskunde, het milieu en de energieproductie.

Voxdale is als onderneming gegroeid uit het persoonlijk initiatief van Koen Beyers. Hij zette zijn eigen onderneming op in 2005 en bouwde die geleidelijk uit tot een gerespecteerd bedrijf dat vandaag tekent voor een omzet van pakweg 1,5 miljoen euro. Voxdale stelt 12 mensen tewerk. Het bedrijf is onlangs verhuisd van Antwerpen naar Wijnegem.

In de expansie van Voxdale is enkele jaren later ook nog Novosanis gegroeid dat als starter mee gelanceerd werd door de Universiteit Antwerpen. Novosanis ontwerpt medische devices.

Foto: De Kortrijkse schepen Scherpereel (links) overhandigt het eerste taxilicht aan Delphine Hanssens van het gelijknamige taxibedrijf.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.