Nieuws Antwerpen VR-specialist Yondr brengt virtual eventruimte naar Amerika

VR-specialist Yondr brengt virtual eventruimte naar Amerika

VR-specialist Yondr brengt virtual eventruimte naar Amerika

Yondr, een media-agentschap uit Beveren gespecialiseerd in virtual reality, opende een virtuele eventruimte genaamd EOasis in het Amerikaanse Seattle. De opdracht kwam van Entrepreneur Organisation (EO), een globaal ondernemersnetwerk bestaande uit meer dan 14.000 leden uit 61 verschillende landen.

Om in te spelen op de coronacrisis gaf EO de opdracht aan Yondr uit Beveren om VR te verwerken in hun online events. Na succesvolle events in België en Los Angeles, was nu Seattle aan de beurt. Daar was de opdracht nog uitgebreider: een virtuele ruimte ontwerpen waar evenementen in gehouden kunnen worden. Het idee kwam er omdat EO een lange termijnvisie heeft voor VR. Volgens het internationale bedrijf gaat VR steeds aan belang winnen in het bedrijfsleven en daar wil de organisatie zijn leden op voorbereiden. VR-evenementen kunnen belastende reizen voor vergaderingen vervangen, de rekrutering vereenvoudigen of werknemers opleiden.

“EO Seattle ziet VR als een toekomstgerichte en kosteneffectieve manier om mensen samen te brengen om elkaar te ontmoeten”, zegt Pieter Van Leugenhagen, mede-oprichter van Yondr. De virtuele ruimtes zullen ook na de coronacrisis gebruikt worden als vergaderlocatie voor het bestuur. Ook de leden van EO Seattle zullen deze ruimte kunnen gebruiken voor vergaderingen, educatieve seminars en sociale bijeenkomsten.

Design virtuele ruimtes

De EOasis-look and feel is geïnspireerd op het huis van Tony Stark uit de Iron man-films. Bij het bouwen van de EOasis was het essentieel om geen echte wereldruimte of gewone vergaderzaal na te bootsen. De komende maanden staan er nog heel wat events op de planning die doorgaan in de virtuele eventruimte van Seattle. Later dit jaar gaat Yondr ook virtuele eventruimtes creëren voor Canada en Los Angeles North area.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.