De Vis Factorij Zo ziet De Vis Factorij in Riemst eruit. Begin juni opent er ook een vestiging in Zandhoven. Foto: Vis Factorij

Vroegere melkfabriek wordt visfabriek: De Vis Factorij opent filiaal in Zandhoven

Na een kwarteeuw zonder viswinkel opent in Zandhoven op donderdag 6 juni opnieuw een viswinkel. Geen gewone, maar meteen een heel grote die op termijn wil uitgroeien tot een winkeloppervlakte van 300 vierkante meter. De Vis Factorij, met vestigingen in Riemst en Herentals, komt in de vroegere kledingwinkel LA Look in de Langestraat, lang geleden nog de Inza-melkfabriek.

Tot eind jaren negentig had Zandhoven in de Amelbergastraat een viswinkeltje, waar later café Joni’s kwam. De Vis Factorij liet zijn oog vallen op het gebouw van LA Look, eigenlijk het enige gebouw van de vroegere Inza-melkfabriek dat nog overeind staat.

“We hebben het pand helemaal ingericht met koeltogen en starten er met een pop-up”, vertelt Stijn Michiels, een van de drie eigenaars. “We hebben al filialen in Herentals en Riemst en we merkten dat Zandhoven een blinde vlek is op het vlak van vis. Zo komen er zelfs klanten uit die regio naar onze winkel op de Atealaan in Herentals.”

Ook Zoersel heeft geen viswinkel. In Schilde en Emblem zijn er wel. Maar om echt een grote viswinkel te vinden, moet je al naar De Vistafel in Brecht. Er komt wel een mobiel viskraam naar Zandhoven, maar het aanbod van De Vis Factorij zal veel groter zijn.

“Het is de bedoeling met een winkeloppervlakte van zo’n 150 tot 160 vierkante meter te starten en verder te verdubbelen. Ik sprak over een pop-up, maar we willen echt wel permanent in Zandhoven blijven”, zegt Michiels. “De binneninrichting is zo goed als klaar, nu moet de belettering buiten nog volgen.”

Traiteur

De Vis Factorij biedt het volledige gamma van a tot z, met alle soorten vis. “Verder doen we traiteurbereidingen, vissalades, kibbeling en kant-en-klaargerechten, van pizza’s met zeevruchten tot vispannetjes. Het mosselseizoen dat naar verwachting eind juni start, is altijd heel belangrijk voor ons. We hebben ook kreeft en oesters. Onze producten zijn supervers. Zo versnijden we zelf onze zalmen. In Riemst bevindt zich de keuken waar alles bereid wordt.”

In De Vis Factorij kunnen drie tot vier mensen aan de slag. Michiels: “We zoeken nog jobstudenten en flexi’s.”

De Vis Factorij komt in de vroegere Inza-melkfabriek in de Langestraat, waar vroeg LA Look zat. Foto: rr

Foto: De Vis Factorij

Zeevruchten en vis à volonté. Foto: Vis Factorij

Foto: Vis Factorij