Desco Wijnegem

Waalse sectorgenoot vervoegt Desco

WIJNEGEM – Vanden Bergh gaat deel uitmaken van de Desco-groep, met hoofdkantoor in Wijnegem. Met die integratie groeien beide bedrijven uit tot één sterke groothandel in sanitair, verwarming en ventilatie met landelijke dekking.

Michel Vanden Bergh en Frank Dedecker.

De chemie, die de twee drijvende krachten Frank Dedecker en Michel Vanden Bergh al 20 jaar verbindt, inspireert ook hun dochters en hun voltallig managementteam. Wederzijds vertrouwen en respect zijn dan ook de basis van deze deal, die nog wel moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit. De 10 Vanden Bergh-vestigingen in Brussel, Brabant, Namen en Henegouwen vormen een perfecte match met de 20 Desco-vestigingen in de overige provincies.

Vanden Bergh blijft een zelfstandige businessunit binnen de Desco-groep, waarbij de familie en het managementteam van Vanden Bergh de continuïteit waarborgen. Er zullen geen banen verloren gaan. Eva Dedecker en Sébastien Lincé worden naast Michel Vanden Bergh bestuurder van Vanden Bergh. “Een gemeenschappelijk productmanagement brengt synergie en het voordeel van een complementair aanbod”, klinkt het in een mededeling.

In 2020 wordt de samensmelting gefinaliseerd met de integratie van Vanden Bergh in de SAP-administratie van de Desco-groep. Alle klanten hebben dan toegang tot de uiterst performante en professionele e-shop, de 30 verkooppunten en het complete servicepakket.

Desco is in 1947 gestart als familiebedrijf en groothandel en vandaag uitgegroeid tot een leidende speler in de sector van sanitair en verwarming. De Desco-groep levert dagelijks in heel België vanuit twee logistieke platformen, het centrale magazijn in Wijnegem en het vernieuwde centrale magazijn in Gembloux. Met 600 medewerkers en 30 verkooppunten realiseert de Desco-groep nu een omzet van 260 miljoen euro.