Waasland Automotive levert 300ste Ford aan De Watergroep

ben de groofWaasland Automotive heeft zijn 300 ste Ford afgezet bij de Watergroep, voorheen: de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. Door zich oa. toe te spitsen op de markt van openbare aanbestedingen heeft de autodealer uit het Waasland zich daarmee verder opgewerkt tot een gereputeerde groep.

Vader Jos De Groof heeft zijn garage met een dealership van Ford en Mazda zo'n 33 jaar geleden opgestart. Zoon Ben heeft de zaak sinds enkele tijd overgenomen en verder uitgebouwd tot een indrukwekkende groep met nu al drie vestigingen in Sint Niklaas, Beveren-Waas en Sint Pauwels. De groep wordt versterkt door een bandencentrale, Profile Tyrecenter, een bedrijf voor de aanlevering van auto-accessoires, Carmaxx Accessoires en een schadebedrijf, Autoschade Raf Waasland. "In de goede jaren verwerkten wij 1700 tot 2000 wagens", zegt Ben De Groof. "Sinds de affaire-Ford in Genk gaat het iets minder maar we hebben het ergste kennelijk weeral achter de rug."

Waasland Automotive draait voornamelijk op de verkoop aan particulieren en op fleetbeheer. "Wij zijn leverancier bij de meeste leasingmaatschappijen en bij grote groepen zoals Deme in Zwijndrecht bv., Infrabel, Electrabel enz."

Opmerkelijk is dan wel hoe sterk de groep zich positioneert op de markt van de openbare aanbestedingen. "Dit is een markt die we zo'n 7 jaar geleden voor het eerst aangepakt hebben. Ford Belgium doet die markt nu eenmaal niet. Wij zijn er in al die jaren in geslaagd om verscheidene grote orders binnen te halen. Zoals die voor de Watergroep inderdaad. Het wagenpark van de Watergroep bestaat uit liefst 800 auto's. Daaronder 600 bestelwagens. Wij hebben in dat opzicht 300 bestelwagens mogen leveren."

De markt voor openbare aanbestedingen is overigens niet van de makkelijkste. Bij de toewijzing van de wagens wordt immers niet enkel uitgegaan van de prijs per wagen maar van de zogenaamde total cost of ownership (TC0), een parameter waarin gegevens als verbruik, verzekering, onderhoudskosten enz. verwerkt worden. Op die manier krijg je een heel specifieke kijk op de levenscyclus van een wagen. "Wij zijn er in dit opzicht in geslaagd om ons sterk te positioneren en effectief verscheidene grote bestellingen binnen te halen. Ik ben er trouwens van overtuigd dat onze dienstverlening en ons doelgericht advies daarbij een grote rol spelen. "

Waasland Aotomotive stelt vandaag in zijn verschillende vestigingen zo'n 60 mensen tewerk.