Nieuws Antwerpen Wanneer is het nu Blue Monday?

Wanneer is het nu Blue Monday?

Wanneer is het nu Blue Monday?

Blue Monday. Hebt u er al van gehoord? De afgelopen weken was er verwarring ontstaan over de juiste datum. Sommigen hielden het bij 16 januari en anderen zweerden bij 23 januari 2017. Welnu, Blue Monday is niet vandaag, maar volgende week.
De zogenaamde meest deprimerende dag van het jaar valt op de maandag van de laatste volle week van januari. Het is zogezegd de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslag of weemoedig voelen. Dat zou te maken hebben met goede voornemens die mislukt zijn en vakanties die nog ver weg lijken. Bovendien zitten we volop in donkere dagen en is maandag, de eerste dag van de werkweek, voor vele mensen niet de meest opbeurende dag…

Uitzendkantoor Tobasco, met onder meer vestigingen in Antwerpen, Geel en Beveren heeft er iets op gevonden. Het wil van Blue Monday, 23 januari dus, een positieve dag maken en doopt die om tot #redmonday. Tobasco viert #redmonday door positiviteit, happiness en verrassingen centraal te stellen. Het wordt een dag in het teken van geluk, geluk in je job, en geluk op de werkvloer. Hun motto voor 23 januari is: “We turn Blue Monday into Red Monday!”.

“#redmonday wordt een echte Tobasco-dag. Kenmerkend voor ons bedrijf is de rode kleur in ons logo en onze huisstijl. De naam #redmonday is echt op onze maat gesneden“, zegt Koen Janssen, Gedelegeerd Bestuurder van Tobasco.

23 januari zal geen ‘gewone’ werkdag zijn voor het Tobasco-team. Dresscode van de dag voor de 35 collega’s in de Belgische kantoren is rood. Elk Tobasco-kantoor ontvangt een #redmonday bag met allerlei rode accessoires en hebbedingetjes om er een fijne #redmonday van te maken.

“Via deze weg doen we een warme oproep om op 23 januari leuke foto’s of selfies met rode kleding, of andere rode dingen waar je gelukkig van wordt te posten op Facebook of Instagram met de hashtag #redmonday. Natuurlijk kunnen we nog niet alles verklappen wat we gaan doen die dag. We hebben nog een paar verrassingen in petto zodat #redmonday een superleuke werkdag wordt”, gaat Koen Janssen enthousiast verder.

Het uitzendkantoor maakt deel uit van de Itzu holding, een dienstengroep met vier bedrijven (Tobasco, Ucare, Service Net en SalesForYou) waarin people business centraal staat. Itzu telt een omzet van bijna 60 mio euro en 1200 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.