Wasbar overgenomen door Top Brands

barbarDe Wasbar is overgenomen door Top Brands, de eigenaar van Pizza Hut. De Wasbar is een combinatie van een wasserette en een café en kreeg als startup heel wat sympathie mee. Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde openden zowat twee jaar geleden een eigen vestiging aan de Graaf van Egmontstraat in Antwerpen.

In een wasserette zit je vaak hopeloos met je duimen te draaien. Tot de was klaar is. Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde kwamen dan ook op de idee om de doorgebrachte tijd wat gezelliger te maken en werkten het concept uit om in de waszaak ook een café te openen. Met kennelijk nogal wat succes. Vandaag draaien er drie wasbars: Gent, Antwerpen en Kortrijk.

Van de kant van Top Brands zag men heel wat toekomst in het concept. Stef Meulemans bracht dan ook een overnamebod uit op de Wasbar en kwam daarover tot een akkoord met de twee jonge starters. Die blijven overigens als minderheidsaandeelhouders aan boord en zullen oa. de communicatie van het bedrijf blijven verzorgen.

Ook de zes vaste personeelsleden en de vier parttimers worden mee overgenomen. Net zoals de jobstudenten.

De Wasbar realiseerde in 2014 een omzet van 900.000 euro.

Top Brands runt vandaag 218 vestigingen van Pizza Hut en Paul (bakkerijconcept) in België en Frankrijk. Het bedrijf ziet in de Wasbar een mooie diversificatie op het eigen aanbod.