Nieuws Antwerpen Wat zit er achter die groene gevel met 50 000 levende planten?

Wat zit er achter die groene gevel met 50 000 levende planten?

Wat zit er achter die groene gevel met 50 000 levende planten?

Greenhouse Antwerp

Greenhouse Antwerp

Het is een verbluffende realisatie, de greenwall van Greenhouse Antwerp aan de  Uitbreidingsstraat 66 in Berchem. Een mix van hoofdzakelijk inheemse planten bestaande uit een basisassortiment met onder meer duizendblad, leeuwenklauw en heesterganzerik, aangevuld met  extra accentbeplanting zoals bossalie, dubbelloof en varens.

Afhankelijk van het seizoen zal de verticale plantentuin gedurende het jaar er telkens anders uitzien. Dit eco-systeem met specifieke behoeftes biedt veel positieve effecten. Onderzoek heeft aangetoond dat binnensteden met groen ’s zomers al snel enkele graden koeler zijn. Groene gevels dragen dus bij aan het terugdringen van het urban heat island effect. Bovendien zorgen ze voor meer biodiversiteit en nemen de planten luchtverontreinigende stoffen op, met name ultrafijne deeltjes die diep in de luchtwegen ingeademd worden.

De plannen voor de groene gevel werden uitgewerkt door CONIX RDBM Architecten waarbij Intervest heeft gekozen voor het systeem met Flexipanels van Sempergreen. Dit zijn zachte panelen gevuld met rotswol waarin de planten verticaal worden voorgekweekt en later gebruikt voor de opbouw van de greenwall. Deze plantenopstelling heeft ongeveer 3 liter/m²/dag nodig aan water dat gerecupereerd wordt van het dak en ondergronds in twee citernes opgeslagen. Het beheerssysteem dat de vochtigheid in de wand meet en de irrigatie-unit aanstuurt wordt op afstand gemonitord.

Met dit innoverend kantoorgebouw geeft vastgoedvennootschap Intervest uitdrukking aan haar strategisch beleid op het vlak van kantoorgebouwen. Het juiste gebouw op de juiste locatie met de juiste uitstraling. Greenhouse Antwerp is een landmark geworden als men Antwerpen binnenkomt.
Met bedrijvencentrum RE:flex in Greenhouse profileert Intervest zich van vastgoedeigenaar meer en meer naar een aanbieder van een volledig dienstenpakket. Je vindt er co-working plekken waar kleine bedrijven, start-ups en consultants zelfstandig kunnen werken of samenwerken met andere bedrijven en vergaderzalen tegen flexibele huurvoorwaarden.
Het nieuwe Greenhouse Café, uitgebaat door Cook & Style, met een prachtig zonneterras is voor iedereen toegankelijk.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.