Nieuws Antwerpen Water-link gaat water leveren aan Vlaams-Brabant

Water-link gaat water leveren aan Vlaams-Brabant

Water-link gaat water leveren aan Vlaams-Brabant

waterWater-link, de Antwerpse drinkwatermaatschappij, gaat water leveren aan de collega’s van De Watergroep, de drinkwatermaatschappij van Vlaams-Brabant.  Het gaat hier over een jaarlijks volume van zo’n 4 miljoen m³ drinkwater dat De Watergroep aankoopt bij water-link. Dit lost enkele knelpunten in watervoorziening in Vlaams-Brabant op.

De Watergroep heeft in Vlaams-Brabant enkele grondwaterwinningen waar op termijn problemen kunnen rond ontstaan. De waterproductiecentra van Zemst en Herent Bijlokstraat zijn bijzonder gevoelig voor putverstopping. ‘Ondanks doorgedreven onderzoek is hier geen oplossing voor’, stelt Boudewijn Van De Steene, directeur-generaal bij De Watergroep. ‘Daarnaast zijn de waterwinningen in de Vlaams-Brabantse Voervallei bijzonder kwetsbaar voor pesticiden en hun afbraakproducten én bevat het water vrij veel kalk, waardoor centrale ontharding noodzakelijk is. Op al deze uitdagingen bieden we een duurzaam antwoord door een contract te sluiten met water-link voor de levering van drinkwater in Vlaams-Brabant.’

Het Antwerpse water wordt geleverd vanuit het waterproductiecentrum Walem ten noorden van Mechelen. Water-link legt momenteel de laatste hand aan de vernieuwing van het waterproductiecentrum Walem.

Om de levering van drinkwater door water-link mogelijk te maken moet er een nieuwe toevoerleiding  aangelegd worden tussen het waterproductiecentrum Walem en Zemst. Daar wordt het aangesloten op het drinkwaternet van De Watergroep.  

Om de waterlevering vanuit water-link volledig in dienst te kunnen nemen, zal De Watergroep enkele geplande investeringen versnellen, onder meer de bouw van een onthardingsinstallatie in de omgeving van Bertem.

De Watergroep zal verder investeringen doen om back-upcapaciteit te creëren in de bestaande waterwinningen van de Dijlevallei.

 meer info op https://www.water-link.be/over-water-link

en op https://www.dewatergroep.be/

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.