Pidpa water-link

Waterbedrijven Pidpa en water-link bundelen krachten

ANTWERPEN - De integrale waterbedrijven Pidpa en water-link wensen hun samenwerking verder te intensifiëren. De raad van bestuur van Pidpa heeft door adviesverlener KPMG een strategische studie laten opmaken die de toekomstscenario’s voor het bedrijf in kaart brengen.

“De studie toont aan dat een verdere samenwerking met water-link de beste waarborg biedt voor een duurzame watertoekomst voor onze klanten en gemeenten. Hierbij staan leveringszekerheid, service, kwaliteit en kostprijs centraal. Onze raad van bestuur heeft dan ook groen licht gegeven om de huidige samenwerking verder uit te diepen. Uit de studie volgt eveneens dat wij ons kunnen versterken op het vlak van onze rioleringsactiviteiten in een partnership met Aquafin. Ook hieromtrent wensen wij gesprekken op te starten. Deze activiteiten zijn voor ons het sluitstuk om de waterketen integraal te benaderen”, aldus Mieke Van den Brande, voorzitter van Pidpa.

“Daarnaast wensen wij onze verantwoordelijkheid als drinkwaterleverancier voor Vlaanderen op te nemen. Samen produceren wij circa 60% van het drinkwater in Vlaanderen en zijn wij een belangrijke partner voor de industrie in de Antwerpse haven. Ook op het vlak van circulair watergebruik zijn wij trendsetter met aandacht voor duurzaamheid en innovatie”, vult André Gantman, voorzitter van water-link, aan.

Beide waterbedrijven hebben momenteel plannen om een gezamenlijk labo op te richten op de terreinen van het eco-effectief bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. Dit labo moet een referentie worden in Vlaanderen op het vlak van (drink)wateranalyses, snelle bepalingen en toegepast onderzoek.