Nieuws Antwerpen Week van de milieuvriendelijke voertuigen

Week van de milieuvriendelijke voertuigen

Week van de milieuvriendelijke voertuigen

electrische-autoWelke auto kopen? Een elektrische, een CNG- of aardgasauto, één op waterstof of misschien zelfs een zelfrijdende? Je ziet van de bomen het bos niet meer. Maar met het autosalon dat er aankomt is er ook hulp in aantocht. De Vlaamse Overheid organiseert deze week, van 10 tot 18 december, de ‘Week van de milieuvriendelijke voertuigen’ en de organisatie Clean Air Lovers & Lobbyists schiet ter hulp om de autokoper met praktisch advies bij te staan.

In 5 provincies is Clean Air Lovers & Lobbyists aanwezig om te sensibiliseren rond de luchtkwaliteit van wagens. 

Het gaat om praktische info die je een leidraad geeft als aspirant autokoper. Welke  brandstof of aandrijving past het best bij je gebruiksprofiel? Daarbij moet je nagaan hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt en vooral in welke omgeving (stad, verbindingswegen of snelweg) je die voornamelijk aflegt.

We vergelijken de totale kostprijs van aankoop en gebruik van de verschillende aandrijftypes op een basis van 4 jaar gebruik. Heb je een vennootschap? Ook de specifieke fiscaliteit hiervan komt aan bod.

We geven mee hoe je via de Ecoscore checkt hoe milieuvriendelijk en proper een wagen is. We doen een  analyse van ‘wieg tot graf’: energieverbruik, materialen en recyclage bepalen de totale milieubelasting gedurende de hele levens-cyclus.  Vroeg je jouw garagist vroeger enkel naar korting? Nu zal je hem met meer kennis van zaken kunnen bevragen.

In de provincie Antwerpen zal deze sessie plaatsvinden in de Bibliotheek Permeke (Zaal Sierra) aan het De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen, volgende donderdag 15 december van 12 tot 14 u.

U kan inschrijven via info@call4cleanair.be

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.