Nieuws Antwerpen Welcome in Antwerp..

Welcome in Antwerp..

Welcome in Antwerp..

Citytrips, korte vakanties, lange vakanties, zakenreizen, we zijn nooit zo mobiel geweest en we reizen dat het een lieve lust is. En dan moet je natuurlijk ergens overnachten. Ook hier is de waaier aan mogelijkheden de afgelopen jaren exponentieel gegroeid. Vroeger hadden we hotels en pensions in diverse soorten en prijsklassen, en daarmee was de kous af. Maar ook in deze sector hebben internet, flexibilisering en liberalisering toegeslagen. En creativiteit natuurlijk. Jongeren zijn gaan zoeken naar goedkope manieren om op reis te gaan en verblijfplaats te zoeken. Zo zijn verschijnselen als couchsurfen en  Airbnb ontstaan. Met soms nogal wat nare uitwassen en neveneffecten. Amsterdam, Barcelona, Berlijn en andere grootsteden kunnen ervan meespreken.

Een zachtere en vriendelijkere vorm van (korte) verblijven zijn de B&B’s, Bed and Breakfast. Dan denk je als vanzelf aan idyllische plekjes op het Engelse platteland. Bij ons op de boerenbuiten of in de Ardennen kan natuurlijk ook.

Maar ook in de steden kan je leuke B&B’s vinden. In Antwerpen zijn ze exponentieel gegroeid. Een snelle search op internet levert alvast meer dan 130 B&B’s op. Er zijn er veel geconcentreerd rond de ‘hippe’ Antwerpse wijken zoals het Zuid, Zurenborg of het Eilandje.

Ook in de naamgeving hebben sommige uitbaters zich van hun creatiefste kant laten zien. Zoals ‘Bed, Bad en Brood’, met een knipoog naar de minimum-opvangvoorwaarden die asielzoekers in Nederland krijgen. ‘Because the night’ laat je ook even wegdromen, als je de hele titel van het liedje kent tenminste.. of nog: Yellow Submarine.

Met een naam als ‘The Welcome House’ op Zurenborg kan je ook op je.. euh.. twee oren slapen. Uitbaatster Tine Slosse heeft als leuze “The best things in life are old, loved and rescued’. Het huis waar ze haar B&B in uitbaat is dan ook een pand uit de negentiende eeuw.  Gelegen vlak bij de Dageraadplaats met zijn leuke café’s en restaurants. (Zoals de niet ingewijde niet-Antwerpenaar niet weet: een plein in Antwerpen is vaak een ‘plaats’. Zoals ook in Groenplaats..). En van daaruit zit je met het openbaar vervoer of per fiets of te voet meteen in het centrum van Antwerpen.

Voor bezoekers die de Ronde van Vlaanderen willen bijwonen is het allicht te laat. Maar met een boeiende zomer in het verschiet is een B&B in Antwerpen als verblijf zeker het overwegen waard.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.