Nieuws Antwerpen Werken kruispunten A12 worden hervat

Werken kruispunten A12 worden hervat

Werken kruispunten A12 worden hervat

WILRIJK/AARTSELAAR – De werken aan vijf kruispunten langs de A12 worden in de week van 25 februari hervat. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft daarvoor met de verschillende aannemers een nieuwe planning uitgewerkt. De werken met de meeste hinder, het in dienst nemen van de nieuwe lichtenregelingen, worden gespreid over twee weekends in maart.

In november vorig jaar is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met werken aan de verkeerslichten van vijf kruispunten langs de A12 in Aartselaar en Wilrijk. Met aangepaste lichtenregelingen en infrastructuuraanpassingen worden de zwarte kruispunten veiliger en maximaal conflictvrij gemaakt. De voorbereidende werken liepen echter vertraging op waardoor de werken deels werden uitgesteld naar dit jaar.

In de week van 25 februari worden de voorbereidende werken zonder veel hinder hervat. Op 28 februari wordt er gedurende één dag gewerkt op de kruispunten Bist/Langlaarsteenweg, Vluchtenburgstraat/Leugstraat en Helststraat/Guido Gezellestraat. Op elk kruispunt wordt er ongeveer een uur gewerkt (buiten de spitsuren) en wordt de linkerrijstrook van de A12 richting Brussel tijdelijk ingenomen.

In de week van 5 maart worden er gedurende één nacht van 20 tot 6 uur lussen in het wegdek geslepen aan het kruispunt Cleydaellaan/ Kontichsesteenweg met minieme hinder richting Brussel. Ten slotte vinden er op 11, 12 en 13 maart gedurende drie nachten van 20 tot 6 uur nog werken plaats aan de kruispunten Helststraat/Guido Gezellestraat en Bist/Langlaarsteenweg, Leugstraat/Vluchtenberg en Helststraat/Guido Gezellestraat. De boogpalen waaraan de verkeerslichten boven de weg worden opgehangen worden dan geplaatst. Ter hoogte van deze kruispunten is de A12 afgesloten richting Antwerpen en moet het verkeer over de Boomsesteenweg (N177) naar Antwerpen rijden.

Meeste hinder tijdens 2 weekends in maart

In maart worden de nieuwe lichtregelingen en de nieuwe infrastructuur per kruispunt in gebruik genomen, gespreid over twee weekends. Tijdens deze weekends is de hinder voor het verkeer het grootst. De Boomsesteenweg blijft wel steeds volledig open in beide richtingen. De werken gebeuren overdag en nemen één dag in beslag per kruispunt.

  • Zaterdag 16 maart: kruispunt met Bist/Langlaarsteenweg
  • Zondag 17 maart: kruispunt met Cleydaellaan/Kontichsesteenweg
  • Zaterdag 23 maart: kruispunt met Vluchtenburgstraat/Leugstraat
  • Zondag 24 maart: kruispunt met Helststraat/Guido Gezellestraat en kruispunt met Terbekehofdreef en Atomiumlaan

De verkeerslichten gaan dan tijdelijk uit en op de A12 is er in beide richtingen enkel doorgaand verkeer mogelijk over 1 rijstrook. Vanop de N177 is linksafslaand verkeer niet mogelijk. Verder zijn de zijwegen van de kruispunten afgesloten waardoor er dus geen kruisend verkeer mogelijk is. Verkeer komende uit de zijstraten kan enkel rechtsaf draaien. Ook voetgangers en fietsers kunnen het kruispunt niet oversteken en moeten via een nabijgelegen oversteek de A12/N177 kruisen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.