Nieuws Antwerpen Werken op E19, E17 en E313 zorgen komende weken voor extra hinder

Werken op E19, E17 en E313 zorgen komende weken voor extra hinder

Werken op E19, E17 en E313 zorgen komende weken voor extra hinder

ANTWERPEN – Het verkeer liep in de Antwerpse regio de voorbije dagen al meermaals vast, en dat zal er binnenkort niet op beteren. Er staan namelijk nog enkele grote werken op de planning. Zo wordt er vanaf zaterdag 4 juli opnieuw gewerkt op de E19 Antwerpen-Brussel. De E17 is ter hoogte van Kruibeke dit weekend volledig afgesloten in beide richtingen. En ook op de E313 is er hinder.

De werken op de E19 Antwerpen-Brussel in de rijrichting van Brussel zijn het vervolg van de werken die reeds gedeeltelijk dit voorjaar werden uitgevoerd. Nu wordt er nog gewerkt ter hoogte van Mechelen-Noord en tussen Kontich en Rumst. Het verkeer moet ter hoogte van de werken in beide richtingen over telkens twee versmalde rijstroken passeren.

Zone Mechelen-Noord: 4 tot en met 9 juli

Ter hoogte van het complex Mechelen-Noord, vanaf de brug over de Nete tot net voor complex Mechelen-Zuid, wordt de bovenste laag asfalt vernieuwd over de volledige breedte van de snelweg, uitgezonderd de pechstrook. Het gaat om een afstand van zo’n 7,5 km. Vanaf zaterdagavond 4 juli start de aannemer met het plaatsen van de signalisatie, wat zorgt voor beperkte hinder.

Vanaf maandagochtend 6 juli wordt het verkeer richting Brussel via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant van de snelweg geleid. De op- en afrit Mechelen-Noord voor verkeer richting Brussel zijn tijdens deze werken afgesloten. Wie normaal in Mechelen-Noord de snelweg zou verlaten, moet al in Rumst de afrit nemen en via de N1 en R6 naar Mechelen rijden. Wie de snelweg richting Brussel op wil rijden, wordt omgeleid via complex Mechelen-Zuid.

© AWV.

Zone tussen Kontich en Rumst: 11 tot en met 15 juli

Ook in de zone van de brug van de Groeningenlei in Kontich tot net voor complex Rumst (zo’n 5,7km) wordt de asfaltverharding van alle rijstroken vernieuwd richting Brussel, uitgezonderd de pechstrook. Vanaf zaterdagochtend 11 juli wordt het verkeer richting Brussel opnieuw via doorsteken in de middenberm naar de andere kant van de snelweg geleid. Het tankstation en de parking Waarloos blijven bereikbaar via de pechstrook. De op- en afrit in Kontich voor verkeer richting Brussel zijn tijdens deze werken afgesloten. Het verkeer naar Brussel volgt een omleiding via de N171 en N1 naar complex Rumst en kan daar de snelweg richting Brussel oprijden. Wie in Kontich de snelweg wilt verlaten, moet doorrijden en keren op complex Rumst.

Twee weekends over twee rijstroken op E313

Nu de hoofdwerken aan de geluidsschermen langs de E313 ter hoogte van Antwerpen-Oost begonnen zijn, verandert ook de verkeerssituatie tijdens de eerste twee weekends van juli. Het verkeer richting Hasselt moet dan ter hoogte van Antwerpen-Oost over twee in plaats van drie rijstroken passeren. Ondanks de uitvoering op weekenddagen zal dit voor de nodige hinder zorgen op dit drukke knooppunt. Op de E313 komende van Hasselt richting Antwerpen is er geen hinder.

Op weekdagen blijft de huidige situatie van kracht en zijn er steeds drie rijstroken beschikbaar ter hoogte van de werfzone. Als alles vlot verloopt, zullen de werken tegen maandagochtend 13 juli volledig klaar zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.