Nieuws Antwerpen Werkzoekende jongeren nemen deel aan TalentWerkt@Trix

Werkzoekende jongeren nemen deel aan TalentWerkt@Trix

Werkzoekende jongeren nemen deel aan TalentWerkt@Trix

Laatstejaars uit het middelbaar, jongeren en werkzoekenden tot 25 jaar hebben deelgenomen aan TalentWerkt@Trix, een beurs waar bedrijven zich voorstellen aan jongeren die op zoek zijn naar een job.  De jobbeurs, die geen jobbeurs is in de klassieke zin van het woord, is georganiseerd door de stad Antwerpen, VDAB, OCMW en het middenveld. Plaats van het gebeuren: de concerthal Trix aan de Noordersingel in Borgerhout.

15 bedrijven uit verschillende sectoren met een locatie in de Antwerpse regio zoals Familiehulp, Sociaal Fonds voor Transport en Logistiek, G4S, stad Antwerpen, Rising You(th) en Engie Fabricom kwamen aan de jongeren toelichten welke competenties ze op de werkvloer vereisen. Het was niet op de eerste plaats de bedoeling om vacatures te vullen.

In de voormiddag ontdekten de leerlingen welke studiekeuze het beste aansluit bij hun interesses en hoe ze zich beter kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. In de namiddag konden de werkzoekenden workshops volgen om zich beter te profileren tijdens het solliciteren.

Jongeren uit Borgerhout, Luchtbal, Antwerpen Noord, Merksem, Deurne en Linkeroever

Midden april 2017 telde VDAB in totaal voor deze verschillende wijken 2998 jonge werkzoekenden. In de meeste wijken in de omgeving van Trix daalt het aantal werkzoekende jongeren.  In Antwerpen Noord en op Linkeroever is er echter sprake van een toename van het aantal jonge werkzoekenden.

“Deze jobbeurs is geen klassieke vacature-beurs, hier kunnen we in gesprek gaan met de jongeren. Engie Fabricom wil werk dichtbij huis aanbieden, omdat mobiliteit een steeds belangrijkere rol speelt in de zoektocht naar werk. Wij willen ook jongeren aanwerven die kunnen doorgroeien”, aldus Martin Overheul, recruiter bij Engie Fabricom.

‘De klassieke formule ‘jobbeurs’ zeggen we vaarwel en we leggen de focus op de talenten van de jongeren, die op het punt staan een studiekeuze te maken of op zoek zijn naar een job die bij hen past”,  zegt schepen voor werk, Marc Van Peel. “Deze formule ‘TalentWerkt’ herhalen we op 10 mei opnieuw in het district Hoboken. In totaal bereiken we zo doelbewust minstens 85% van alle jonge werkzoekenden in de stad Antwerpen.”

“Als VDAB zijn we verheugd over de betrokkenheid van werkgevers en partners bij dit initiatief. Hiermee wordt een stevig fundament gelegd voor de verdere aanpak van de jeugdwerkloosheid in de stad”, zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur van VDAB.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.