Het pviljoen Antwerpen Het paviljoen werd in 2020 nog getransformeerd tot kunstwerk door schilder Werner Mannaers. Foto: Lucid

Wie heropent het paviljoen op het Sint-Jansplein? Stad zoekt nieuwe uitbater

Het kleurrijke paviljoen op het Sint-Jansplein zoekt een nieuwe uitbater. Tot voor enkele maanden huisde in het gebouwtje frituur Skyline. Vastgoedpoot van de stad AG Vespa kijkt in eerste instantie opnieuw naar een horeca-invulling.

Nu er sinds een tijdje geen frieten, frituursnacks of broodjes meer over de toonbank gaan in het paviljoen op het Sint-Jansplein, gaat AG Vespa op zoek naar een nieuwe invulling voor het gebouw. Lang geleden deed het paviljoen ook dienst als bloemenwinkel en als toilet. Maar nu is het dus ingedeeld als horecazaak met een gebruiksruimte, sanitair en een opslagruimte.

Het paviljoen werd in 2020 nog getransformeerd tot kleurrijk kunstwerk door Antwerps schilder en tekenaar Werner Mannaers. Die gebruikte het gebouw als groot canvas en bracht er een mozaïek op aan met uitgesproken kleuren en terugkerende patronen die de diversiteit van de buurt moeten weerspiegelen. Het was op vraag van de buurt dat het Sint-Jansplein verfraaid werd met een kunstwerk.

Tot voor kort zat er een frituur in het paviljoen. Foto: Lucid

Wie uitbater van het gebouw wil worden, tekent een concessieovereenkomst voor minimaal negen jaar. Het meest voor de hand liggende is dat er opnieuw een horeca-invulling aan het paviljoen wordt gegeven, al hoeft dat niet. “Vandaag is het gebouw vergund als een horecazaak maar het mag ook een andere commerciële invulling krijgen, mits het verkrijgen van de juiste vergunning”, geeft Yrsa Vermaut, woordvoerder van AG Vespa mee.

Kans is overigens groot dat de nieuwe uitbater van het paviljoen het Sint-Jansplein zal zien transformeren. Want ondertussen heeft het district Antwerpen een studie besteld waarin de toekomst van het Sint-Jansplein wordt onderzocht. Die studie moet ideeën opleveren om de enorme ruimte op het plein beter te benutten en om het plein groener en gezelliger te maken.