Nieuws Antwerpen Wie is de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 ?

Wie is de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 ?

Peter Vyncke, CEO Vyncke en Dirk Vyncken ontvangen de award ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 van Federaal Vice-Premier Kris Peeters en Rudi Braes, CEO en Voorzitter EY België © Frederic Blaise

Wie is de ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 ?

Peter Vyncke, CEO Vyncke en Dirk Vyncken ontvangen de award ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 van Federaal Vice-Premier Kris Peeters en Rudi Braes, CEO en Voorzitter EY België © Frederic Blaise

Peter Vyncke, CEO Vyncke en Dirk Vyncken ontvangen de award ‘Onderneming van het Jaar®’ 2016 van Federaal Vice-Premier Kris Peeters en Rudi Braes, CEO en Voorzitter EY België
© Frederic Blaise

Voor de 22ste keer op rij organiseerde EY de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’. Boma International (Antwerpen), Gemaco Group (Mechelen) en LVD Group (Gullegem) werden in de finale geklopt door Vyncke die de award ontving van Federaal Vice-Premier en minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel, Kris Peeters.

Vyncke bestaat al 104 jaar en vier generaties later zetten Peter en Dieter Vyncke het werk van overgrootvader Louis voort.
 Vyncke bouwt en ontwerpt industriële energie-installaties voor de omzetting van bio-massa-afvalstromen in groene energie. Het bedrijf is intussen  uitgegroeid tot een wereldwijde speler, realiseerde in 2015 een omzet van 100 miljoen euro en stelt 335 mensen tewerk.

“Het is al de 22ste keer dat we de ‘Onderneming van het Jaar®’ award mogen uitreiken aan een succesvolle Belgische onderneming die een voorbeeld is van gedurfd ondernemerschap. Familiebedrijf Vyncke realiseerde een mooie duurzame internationale groei over de laatste vijf  jaar. Ook in moeilijke tijden is de organisatie er in geslaagd om met een aanstekelijk optimisme en sociaal verantwoord ondernemerschap haar ambitie na te streven en verder te groeien”, aldus Rudi Braes, CEO en Voorzitter EY België.

In het kader van de uitreiking van de ‘Onderneming van het Jaar®’, won MediaGeniX de ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2016. Andere genomineerden waren e-BO Enterprises, Multiplicom en REstore uit Antwerpen.

MediaGeniX werd opgericht in 1992 en is marktleider in Europa in broadcastmanagementsystemen. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert WHATS’On, Europa’s meest geavanceerde broadcastmanagementsysteem. WHATS’On wordt dagelijks gebruikt door 65 mediagroepen voor 1700 radio-, TV-, en online videokanalen in Europa, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Azië, Latijns-Amerika en Oceanië. MediaGeniX stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2015 een omzet van 21 miljoen euro. Het bedrijf won ook al de Leeuw van de Export 2016 voor uitzonderlijke exportresultaten.

“MediaGeniX heeft in de mediasector, die al jaren onder druk staat door nieuwe technologieën, resoluut de kaart getrokken van de digitalisering. Daardoor toont het aan dat ondernemingen in Vlaanderen een succesvolle transformatie kunnen doormaken en er niet alleen verliezers zijn bij ‘disruptie’, maar ook talrijke winnaars”, verduidelijkt Geert Noels, voorzitter van de jury.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.