Nieuws Antwerpen Wijnegem heeft 3,2 miljoen belegd bij Optima-bank.

Wijnegem heeft 3,2 miljoen belegd bij Optima-bank.

Wijnegem heeft 3,2 miljoen belegd bij Optima-bank.

OptimaDe Antwerpse gemeente Wijnegem heeft 3,2 miljoen € tegoed van Optima Bank. Dat hebben onze collega’s van De Standaard vernomen.  Het gaat om geld dat pas vorig jaar bij de Gentse bank gestort werd. Tot nu toe werd dit feit stilgehouden maar na vragen van de krant heeft de gemeenteraad een persbericht gepubliceerd.

3,2 miljoen is het hoogste bedrag dat door een lokale overheid uit Vlaanderen bij Optima is belegd.   Het geld is afkomstig van de Vlaamse overheid en is bestemd voor de bouw van een OCMW-rusthuis.

De gemeente kon normaal rekenen op een jaarlijks tussenkomst van de Vlaamse overheid maar van Europa moest Vlaanderen het bedrag voor het rusthuis in één keer storten. ‘Toen we de bestaande lening wilden aflossen, bleek dat dit 800.000 euro ging kosten. We hebben dan maar besloten de lening te laten staan en het geld te beleggen. Optima Bank gaf de beste voorwaarden’, zei burgemeester Ivo Wynants (N-VA) aan De Standaard.

Wynants verzweeg dit feit tot nu toe voor zijn gemeenteraad. Toen hij vandaag met vragen werd geconfronteerd, besliste hij snel een communiqué uit te sturen. Wynants zegt dat de gemeente zelf slachtoffer is van ‘controle-instanties die hun werk niet goed hebben gedaan’.

‘We gaan ons burgerlijke partij stellen in deze zaak’. Wynants zegt ook dat Optima Bank vermoedelijk niet het recht had nog geld op te halen bij partijen zoals Wijnegem. Dat was een eis van de toezichthouder van Optima Bank, de NBB. ‘Wij zijn geen professionele belegger, men mocht geen geld ophalen bij ons.’

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.