Thomas Cuyvers van Sterkstokers, William Mortelmans van Young Charly en Hamid van De Statie Thomas Cuyvers van Sterkstokers, William Mortelmans van Young Charly en Hamid van De Statie. Foto: Sterkstokers

Wijnspecialist Young Charly laat zomers aperitief stoken bij Sterkstokers

De bekende Merksemse speciaalzaak in wijnen Young Charly presenteert vlak voor de grote vakantie een zomerse Charly’s Apero. Het klopte daarvoor aan bij Sterkstokers in Sint-Lenaarts. Die stookte het aperitief op basis van Italiaanse roséwijn.

Het nieuwe aperitief is een Belgische variant op de populaire Italiaanse Aperol Spritz. “Een reden voor de populariteit is onder meer het recept. Elke eigenaar geeft er zijn eigen twist aan: meer of minder prosecco, cava en spuitwater”, weet eigenaar William Mortelmans van Young Charly.

“Maar we vonden dat het aperitief wat edeler kon. De kwaliteit primeert voor ons absoluut. In onze zoektocht naar perfectie en om die kwaliteit te waarborgen, kwamen we bij Sterkstokers uit. Dit Belgisch familiaal bedrijf heeft zijn strepen in de sector meer dan verdiend. Met de ambachtelijke aanpak en passie voor het product, willen we ons product naast dat van de traditionele spelers zetten.”

Charly’s Apero is een Belgische versie van de bekende Italiaanse Aperol Spritz. Foto: Sterkstokers

De basis is een Italiaanse rosé. “Een drank met een frisheid, een basiszuurtje en wat fruitigheid. Sterkstokers lengde die aan met kruiden, bittere, maar ook fruitige als zoete appelsien, pompelmoes. Het was een kunst om de balans te vinden tussen een zuurtje, bitter en zoet.”

Van oud naar jong

Karl Mortelmans, de vader van William, richtte in 1976 Old Charly op. Dat was een winkel gespecialiseerd in whisky, maar groeide uit tot een klinkende naam in het Belgische wijnlandschap en daarbuiten. Het bedrijf bouwde in bijna vijftig jaar tijd sterke relaties op met de families achter de wijndomeinen.

Toen William in 2013 de zaak overnam herdoopte hij die Young Charly en breidde het assortiment wijnen uit met een uitzonderlijke selectie geestrijke dranken. “Met de creatie van Charly’s Apero zetten we een volgende stap in het aanbieden van een totaalervaring voor onze klanten.”

Het personeel van Young Charly is blij met de nieuwkomer in het assortiment. Foto: Sterkstokers