Nieuws Antwerpen Wim Biesemans ceo DEME Concessions

Wim Biesemans ceo DEME Concessions

Wim Biesemans ceo DEME Concessions

Wim Biesemans gaat aan de slag bij de bagger- en marine milieugroep DEME uit Zwijndrecht. Als algemeen directeur van DEME Concessions treedt Biesemans toe tot het management team van DEME. Hij wordt verantwoordelijk voor alle concessie-activiteiten op het vlak van infrastructuur, hernieuwbare energie (offshore wind en getijden- en golfenergie) en marine grondstoffen.

De hernieuwbare energiesector is Wim Biesemans alvast niet onbekend. Als CEO van Parkwind werkte hij mee aan de ontwikkeling van de offshore windparken Belwind, Northwind en recent ook Nobelwind. Voorheen werkte hij als CFO voor diverse retail bedrijven zoals Colruyt en Lidl en als senior audit manager bij EY en Arthur Andersen.

Wim Biesemans: “Ik heb het geluk gehad steeds te kunnen werken voor groeiende bedrijven of voor opstartprojecten met potentieel. Ik bouw graag aan sterke teams om samen te groeien. Dat verwacht ik ook te kunnen met het ganse ondernemersteam van DEME. Ik zoek naar uitdagingen waar ik het verschil kan maken”.

Alain Bernard, ceo van de DEME Group: “Met Wim Biesemans verwelkomen we een sterke teamspeler die de know-how en kunde heeft om het DEME Concessions departement voort uit te bouwen”.

In de komende maanden zal Marc Maes de DEME Concessions dossiers geleidelijk overdragen aan Wim Biesemans.

De bagger-, waterbouw- en milieugroep DEME heeft wereldwijd een prominente plaats veroverd in enkele zeer specialistische en complexe waterbouwkundige disciplines. De groep diversifieerde van baggerwerken en landwinning naar waterbouwprojecten op volle zee, dienstverlening aan olie- en gasbedrijven, installatie van offshore windparken, milieuactiviteiten zoals grondsanering, slibrecyclage en herwaardering van brownfields en wrakruiming. Dankzij zijn multidisciplinaire kennis en ervaring, projectsynergieën en zijn geïntegreerde bedrijfsstructuur kon DEME uitgroeien tot een ‘global solutions provider’. De groep beschikt over een van de meest moderne, hoogtechnologische en veelzijdige vloten voor bagger- en waterbouwwerken. DEME stelt 4.600 mensen tewerk. In 2014 werd een omzet gerealiseerd van 2,5 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.