Nieuws Antwerpen Winkel met duurzame mode sluit, terwijl fast fashion hoogtij viert: “Ik word er zo triest van”

Winkel met duurzame mode sluit, terwijl fast fashion hoogtij viert: “Ik word er zo triest van”

An Buermans. Foto frbe

Winkel met duurzame mode sluit, terwijl fast fashion hoogtij viert: “Ik word er zo triest van”

ANTWERPEN – In dezelfde week dat de Meir overrompeld werd door mensen die uren in de rij stonden voor de fast fashion van Shein, moet Antwerps ontwerpster An Buermans haar winkel in de Everdijstraat sluiten.

LEES OOK. Modegigant Shein opent showroom in Antwerpen: “Rij van minstens 300 meter lang”

Al twaalf jaar maakt An haar eigen collecties, die bovendien allemaal lokaal worden geproduceerd, met maximum tien stuks per ontworpen item. Ze is een schoolvoorbeeld van duurzame mode. Maar dat wordt alsmaar minder houdbaar, zegt de ontwerpster.

Mentaliteitswijziging

“Het maakt me zo triest dat een merk als Shein schrijft bij een product: ‘voor een paar keer te dragen’. Waar zijn we dan mee bezig? We sorteren met z’n allen, maar dat soort winkels mag hier gewoon opengaan.”

An hoopt op een mentaliteitswijziging in de sector en bij de consument. “Want ik denk dat het in de toekomst steeds moeilijker gaat worden voor kleine ontwerpers. Met een mooi product opboksen in zo’n straatbeeld is niet gemakkelijk. En toch, we zijn allemaal strebers. Ik ga niet stoppen met wat ik doe, alleen de winkel gaat dicht.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Klaar D. 2022-06-12 22:15:17

Blijf vooral in jezelf geloven! en niet opgeven! In tijden van crisis door corona, oorlog en stijgende prijzen is het soms moeilijk om je hoofd boven water te houden, maar duurzaam gedachtengoed is voor de lange termijn.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.