Nieuws Antwerpen Winkelketens McGregor en Gaastra vinden overnemer voor deel van activiteiten.

Winkelketens McGregor en Gaastra vinden overnemer voor deel van activiteiten.

Winkelketens McGregor en Gaastra vinden overnemer voor deel van activiteiten.

Er zijn twee kandidaat-kopers opgedoken voor een deel van de winkels van de ketens McGregor en Gaastra. De rechtbank van koophandel van Antwerpen heeft de biedingen goedgekeurd. Samen zorgen de overnemers voor het behoud van 13 van de 23 winkels en iets meer dan 70 procent van de jobs. Concreet gaat dit over 124 van de 179 werknemers. De toekomst van de overige winkels is onzeker.

De kandidaat-kopers betreffen enerzijds een externe partij die 7 winkels in Oost- en West-Vlaanderen overneemt samen met 22 werknemers en anderzijds de Doniger Fashion Group die 6 winkels en outlet stores overneemt, samen met 102 werknemers. De Doniger Fashion Group is de voormalige Mc Gregor Fashion Group, die vorig jaar failliet werd verklaard en vervolgens een doorstart maakte onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group.

CEO Kris Van de Mierop reageert: “Onze mensen liggen ons nauw aan het hart. Wij hebben dan ook steeds gehoopt op een doorstart voor een zo groot mogelijk aantal personeelsleden en winkels. Gezien de moeilijke context voor fysieke winkels op de retailmarkt zijn wij dan ook tevreden dat 13 winkels zullen openblijven en meer dan 70 procent van de werknemers hun job kunnen behouden.”

Op 17 maart kondigde Mc Gregor en Gaastra aan dat ze groen licht hadden gekregen voor een gerechtelijke reorganisatie. Het ging enkel over de feitelijke winkels, niet de activiteiten via Galeria Inno, de multimerkenwinkels en de zelfstandige partners.

De omzet van de fysieke winkels stond al enige tijd onder druk, onder meer wegens het faillissement  afgelopen zomer van de moedervennootschap en de afname van de omzet omdat consumente alsmaar meer via onlinekanalen kopen.

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.