Nieuws Antwerpen Winkelzondag is veelal puur genieten

Winkelzondag is veelal puur genieten

Winkelzondag is veelal puur genieten

winkelDe Antwerpse Winkelzondagen zijn onderhand goed ingeburgerd. Elke eerste zondag van de maand kan gewinkeld worden in de brede toeristische zone in en om de Meir. De meeste handelaars zijn vandaag best tevreden over het concept. Ze brengen veelal zelf hun eigen steentje aan. “Er worden al eens staaltjes uitgedeeld in onze winkel”, zegt Marco Seiffermann van JBC op de Meir. “Het mag ook wel een Cavaatje zijn”, zegt Steven Bervoets, de manager van de Stadsfeestzaal.

Wie graag ook op zondag winkelt moet daarvoor niet langer naar Maasmechelen, Knokke, Rijsel of zelfs Nederland. Sinds de invoering van de Winkelzondagen hebben niet alleen duizenden Nederlanders Antwerpen ontdekt. Velen komen nog altijd voor de Vogeltjesmarkt maar sinds ze de drukte van de Winkelzondagen ontdekt hebben willen ze maar wat graag hun hele dag in Antwerpen doorbrengen.

Het gaat hen trouwens niet enkel om de winkels en de boutiques. Telkens op de eerste zondag van de maand zijn ook vele musea open, hebben de restaurants iets speciaals in petto, hebben de cafés hun terrassen extra bemand en kun je overal in de stad die typische verborgen plekjes ontdekken waar Antwerpen zo rijk aan is. Antwerpen is in dit opzicht veel meer dan alleen maar mode, design, antiek of vintage. Het gaat om een totaal belevenis.

Waarmee het concept Winkelzondagen definitief ingeburgerd lijkt. Een en ander ging effectief niet vanzelf. Vanuit nogal wat hoeken kwam er voorzichtige kritiek. “Wij hebben evenwel nooit problemen gehad om voldoende personeel te vinden”, zegt Marco Seiffermann van JVC. “Niemand werd overigens verplicht om te komen werken. Iedereen gaat vrijwillig op ons aanbod in. Wij maken er trouwens  een fijne belevenis van. Voor de winkel open gaat nemen wij nemen bv. met z’n allen het ontbijt. Dat zorgt voor een speciaal sfeertje.”

Ook de klanten worden op zo’n Winkelzondag al eens extra verwend. Zo worden geregeld samples uitgedeeld in de shop. Van Coca-Cola bv. Altijd mooi. Of er wordt een signeersessie georganiseerd.

“Wij doen graag mee,” zegt Steven Bervoets, de manager van de Stadsfeestzaal. “Wij hebben het gevoel dat de Winkelzondagen inderdaad goed bekend zijn en dat de mensen dat ook appreciëren. Ons is het erom te doen de klanten op zo’n momenten extra te soigneren. Met een natje en een drankje.”

“Wij hebben ons als vzw Meir/Beleef Antwerpen al vanaf het begin in september 2014 meteen geëngageerd om van die winkelzondagen een heuse belevenis te maken,” zegt winkelstraatmanager Linda Cloots. “Zo hebben wij voor de komende maanden weer onze castings en onze langste openlucht catwalk van de Benelux gepland.” Ook voor de rest van het jaar worden een aantal initiatieven uitgewerkt. Een en ander is dan wél afhankelijk van het budget dat opgemaakt wordt in functie van de lidgelden van de aangesloten winkels.

Winkelen op zo’n Winkelzondag is trouwens altijd iets speciaals. Niets hoeft op zo’n dag. Er is geen rush. Het is meer genieten. Vandaar dat veel mensen ook kiezen voor het openbaar vervoer. Maar uiteraard zijn ook alle parkings open.

Noteer het daarom alvast in je agenda: de eerste Winkelzondagen zijn gepland op 7 februari e.k., 6 maart, 3 april, 1 mei en 5 juni.

De toeristische zone om de Meir omvat oa. de brede omgeving van De Keyserlei, de Modebuurt, de Kloosterstraat, de Hoogstraat, de Schuttershofstraat, de Huidevetterstraat, de Kammenstraat, de Diamantwijk, het Zuid en de Groenplaats.

Ondernemeninantwerpen logoStad Antwerpen ondersteunt uw onderneming met advies op maat. Wenst u ook advies op maat, neem dan contact op met het Bedrijvenloket of via de website.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.