Nieuws Antwerpen Winnaars Flanders Cleantech Internationalisation Awards

Winnaars Flanders Cleantech Internationalisation Awards

Winnaars Flanders Cleantech Internationalisation Awards

Ter gelegenheid van het VITO i-SUP2016 event, organiseerden FCA en FIT gezamenlijk de “Flanders Cleantech Internationalisation AwardsDeze wedstrijd gaat op zoek naar Vlaamse cleantech KMO’s die met hun duurzame innovaties de meeste impact genereren op duurzame ontwikkeling in het buitenland.

De onderscheiding telt 3 categorieën: energie, materialen en chemie & leefmilieu. De focus ligt op: internationale impact op het vlak van duurzaamheid, internationale doorbraak van hun cleantech­bedrijf en toekomstige groeimogelijkheden.

Uiteindelijk werden drie finalisten geselecteerd in elk van de drie categorieën.  Het aanwezige publiek aanwezig op het avondprogramma  koos uit deze 9 genomineerden voor iLumen (energie), FRX Polymers (materialen) en Harsonic (chemie & leefmilieu).

iLumen (Tessenderlo) is een Belgisch technologiebedrijf ,gespecialiseerd in zonne-energie-installaties. He bedrijf ontwikkelde een technologie, de zgn. PIDbox, die zorgt voor een optimale werking van zonne-energie-installaties., o.m.  door het verlengen van hun levensduur.

 

FRX Polymers (Antwerpen) maakt  niet-gehalogeneerde vlamvertragers.  De technologie is beschermd met een uitgebreid arsenaal aan globale patenten. Dit laat FRX products toe op commerciële schaal te produceren in hun nieuwe, state-of-the-art plant in Antwerpen, die erop voorzien is om de huidige capaciteit binnen de komende 18 à 24 maanden te verdubbelen.

Harsonic (Sint-Niklaas) produceert milieuvriendelijke instrumenten om biofilm te verwijderen, als alternatief voor toxische chemische producten. Het toepassingsgebied strekt zich uit van de maritieme industrie (vrijhouden van scheepsrompen), over productiebedrijven (die nu tonnen biocides gebruiken om pijpleidingen en filters schoon te houden) tot landbouw (biofilms van bacteriën voorkomen in bv. kippenkwekerijen wat het gebruik van antibiotica sterk reduceert).

Meer informatie hier: http://fca.be/nl/artikel/fcafit-awards-de-winnaars-zijn-bekend.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.