Nieuws Antwerpen Wondernemersfamilie Pollet, Almasy

Wondernemersfamilie Pollet, Almasy

Wondernemersfamilie Pollet, Almasy

Een oplossing bieden voor de optimale inrichting van een magazijn, archief of kleedkamer vormt het expertisegebied van Almasy. Het bedrijf uit Hoogstraten heeft een uitgebreid gamma van onder andere pallet- en draagarmstellingen, platformen, lockers, gaaswanden, legbordrekken en houten rekken. Almasy bestaat ondertussen meer dan 40 jaar, en reeds 24 jaar lang staat het koppel Frederik Pollet en Denise De Vlieger aan het roer. In al die jaren deden zij de zaak gestaag groeien. Dit jaar zet het duo een stap opzij, zonder het bedrijf evenwel te verlaten. Ze geven de leidinggevende fakkel door aan hun dochter en schoonzoon Charlotte Pollet en Johan Ophoff.

Op welke manier hebben jullie de groei tot uiting zien komen?

Denise: “Van oorsprong zaten zowel onze administratie, productie en magazijn in Meerle. Door onze groei waren we na een eerste uitbreiding in Meerle genoodzaakt om in 2001 een nieuwe vestiging in Meer te openen. Productie en administratie bleven hier in Meerle, terwijl de logistiek naar Meer kon verhuizen. Zeven jaar later, in 2008, is er dan een tweede hal in Meer gezet waardoor we konden blijven groeien in aanbod en service. Klanten zoeken, in tijden van webwinkels, een partner die op korte termijn de bestelde goederen kan uitleveren. Met 6.000 vierkante meter aan voorraad kunnen we aan die vraag voldoen. Daarnaast is ons productenaanbod en ook het aantal medewerkers toegenomen. We zijn gestart met 12 personeelsleden en vandaag kunnen we hier op 25 mensen rekenen.”

Charlotte: “We waren in België bij de eersten in onze sector om een B2B-webshop op te zetten voor magazijninrichting. In 2015 wilden we met de vernieuwing van onze e-shop nog harder inzetten op dit extra verkoopkanaal. We zagen meteen resultaat, want in 2016 verdubbelde onze online verkoop. Online kunnen onze klanten met een configurator werken, waarmee ze een rek zelf kunnen samenstellen naargelang hun behoeften.”

Waar staat Almasy voor?

Denise: “In de letterlijke zin van het woord staat het voor Algemene MagazijnSystemen, maar het is veel meer dan dat. Almasy biedt een totaaloplossing voor zijn klanten vanuit het motto Let’s optimize space. Onze vertegenwoordiger komt binnen bij een klant, analyseert de ruimte en vertrekt vanuit de noden van de klant om de ruimte optimaal in te richten. Op die manier werken wij steeds op maat.”

Charlotte: “Dat gebeurt bovendien van a tot z. Wij beheren het volledige proces vanaf het eerste bezoek tot aan de oplevering. Ook nadien stopt het niet, we behouden steeds contact met onze klanten en staan paraat bij vragen of problemen. Een goede na-service wordt gegarandeerd. Continuïteit is daarbij een belangrijke kernwaarde voor het bedrijf. Bovendien streven wij naar het principe van een one-stop-shop. Dankzij ons brede gamma kunnen wij klanten een oplossing bieden voor alles wat met magazijninrichting te maken heeft. Van magazijnbakje tot verdiepingsvloer of drive-in.”

Denise: “Cruciaal hierbij zijn onze medewerkers die actief vormgeven aan het bedrijf. Zij vormen het belangrijkste kapitaal, waar we ook in willen investeren. Velen zijn hier al jaren aan de slag, en beschikken over veel knowhow. Dankzij hun ervaring en kennis kunnen wij telkens op een professionele manier antwoord bieden aan onze klanten.”

Almasy staat een bijzonder jaar te wachten. De fakkel wordt overgedragen, maar blijft in de familie?

Charlotte: “Klopt. Twee jaar geleden zijn mijn man en ik mee in de zaak gestapt om de kneepjes van het vak te leren. Mijn vader vroeg op een dag of iemand van de kinderen het zag zitten om mee richting te geven aan Almasy. We hebben daar lang en goed over nagedacht en uiteindelijk volmondig toegezegd. Dit jaar is het tijd voor de volgende stap, waarbij we wat meer verantwoordelijkheid opnemen.”

Denise: “Wij dragen die leidinggevende functie met veel vertrouwen over. Charlotte heeft een economische opleiding achter de rug en Johan is binnenhuisarchitect en heel technisch gericht. Ze beschikken over complementaire capaciteiten. Het is ook een jongere generatie die Almasy een creatieve invulling kan geven en met een verfrissende kijk kan sturen. Zo werden al verschillende zaken op punt gesteld: het voorraadbeheer heeft vorm gekregen, we zetten in op aanwezigheid op sociale media, er werd een analyse en vernieuwing van de IT-infrastructuur op poten gezet, … Het zit ‘m in innovatie en meegaan met de tijd, wat onmisbaar is voor elk bedrijf.”

Hoe gaat die verschuiving binnen het bedrijf tot stand komen?

Denise: “Wij werken als communicerende vaten. Twee jaar geleden, toen Charlotte en Johan bij de zaak zijn gekomen, vulden zij verschillende operationele taken uit om elk segment van het bedrijf te leren kennen. Mijn man en ik namen nog steeds de beslissingen. Naderhand is dat meer verschoven en zijn we met vier beslissingen beginnen nemen. Bedoeling is om naar het einde van dit jaar de touwtjes wat meer los te laten, zodanig dat wij ons opnieuw storten op het meer operationele gedeelte en Charlotte en Johan zelfstandig de knopen doorhakken.”

Charlotte: “Het is leuk om te ervaren dat mijn ouders ons een goede ruggensteun bieden. Zij zijn er om ons te begeleiden en advies te geven, maar geven ons ook nu al de vrijheid om na te denken over veranderingen.”

Welke veranderingen zal Almasy tegemoet gaan met de nieuwe zaakvoerders?

Charlotte: “Als nieuwkomers in het bedrijf willen we alles kritisch in vraag stellen, maar steeds op een positieve manier. Zijn zaken goed zoals ze zijn? Dan blijven die zeker behouden. Lopen zaken zoals ze lopen, omdat het een automatisme geworden is? Dan bekijken we of er op het gebied van efficiëntie stappen vooruit gezet kunnen worden. Eén van de veranderingen die eerstdaags doorgevoerd zullen worden, is de verhuizing van de afdeling productie naar de vestiging in Meer. Daarmee besparen we heel wat tijd en werkingskosten door het uitschakelen van o.a. het interne transport. Bovendien kunnen we hierdoor onze levertermijnen inkorten.  Daarnaast wordt onze webshop continue vernieuwd en ook een vernieuwde website staat klaar om online te gaan. We streven er vooral naar om de sterke basis, waarover Almasy reeds beschikt, te behouden en verder uit te bouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.