Nieuws Antwerpen Woonzorgcampus maakt plaats voor hotel Motel One

Woonzorgcampus maakt plaats voor hotel Motel One

Woonzorgcampus maakt plaats voor hotel Motel One

CORES Development en Motel One zetten samen hun schouders onder de ontwikkeling van een nieuw hotel aan het ruime plein Oever en Scheldeken, waar zich nu een woonzorgcampus bevindt. Voor de Antwerpse vastgoedontwikkelaar CORES is het de eerste keer dat het een totaalontwikkeling van een hotel voor zijn rekening neemt.

Het huidige woonzorgcentrum op de historische site aan Oever en Scheldeken maakt plaats voor een eigentijds kwalitatief gebouw, ontworpen door Binst Architects en aangepast aan het rustige en historische karakter van de buurt. De 221 hotelkamers zullen verspreid worden over twee blokken. 50% van de site zal onbebouwd blijven en dienen als groene patio, die de gebouwen aan de zijden van Oever en Scheldeken met elkaar verbindt.

Sophie Deprez, cco CORES Development: “Dit project ligt ons nauw aan het hart omdat het over onze eigen stad gaat en een nieuw concept aan ons -inmiddels sterk uitgebreide- portfolio toevoegt. De locatie combineert de levendigheid van het ruime plein aan Oever en de rust van Scheldeken. We bewijzen hiermee dat we ook met een hotelconcept een historische buurt kunnen herwaarderen en interactie met de omwonenden kunnen creëren.”

Tweede Motel One in België

Voor het ontwikkelen van hun allereerste hotel tekende CORES een samenwerking met de internationale keten Motel One, een Duitse designhotelketen dat al 75 hotels exploiteert in 10 Europese landen. Het was na het succes van hun hotel in Brussel op zoek naar een tweede locatie in België.

“Antwerpen heeft enorm veel potentieel. De stad heeft altijd al een centrale rol gespeeld in Europa, maar ook in de toekomst zal Antwerpen een van de belangrijkste metropolen in Europa blijven. Niet alleen toeristen zakken af naar de vele bezienswaardigheden, het is ook vaak de bestemming voor zakelijke trips. Deze brede reikwijdte komt perfect overeen met onze doelgroep”, legt Stefan Lenze van Motel One uit.

De werken beginnen eind 2021 na de verhuis van het huidige woonzorgcentrum. De opening van het hotel staat gepland voor 2024.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.