Nieuws Antwerpen Wordt aanraakvrij toilet de nieuwe norm?

Wordt aanraakvrij toilet de nieuwe norm?

Wordt aanraakvrij toilet de nieuwe norm?

WILRIJK – Start-up IPEE is goed op weg om de norm in aanraakvrij gespoeld sanitair scherper te stellen. Net nu in dit tijdperk, waarin hygiëne in toenemende mate van belang is, brengt het bedrijf een aanraakvrij en slim gespoeld toilet op de markt dat overal kan worden toegepast, zowel in publieke ruimtes als privé.

Nu de coronamaatregelen worden versoepeld en we weer meer uit ons kot komen, verzeilen we ook vaker in situaties waarin we bedenkingen hebben bij de hygiëne. Aanraakvrij wordt zowat de nieuwe norm, waardoor we ons vandaag de dag genoodzaakt zien om te streven naar een optimale hygiënische ervaring voor onze patiënt, leerling of gast.

Daarom ontwikkelde technologiebedrijf IPEE een toilet met een sensor die continu het gebruik van het toilet meet. In tegenstelling tot klassieke spoelsystemen waarbij enkel de aanwezigheid van mensen voldoende is om een spoeling te activeren, volgt bij de innovatie van IPEE een spoeling alleen wanneer het toilet daadwerkelijk gebruikt wordt. Zo zorgt het systeem tot 50% minder waterverbruik in vergelijking met klassieke automatisch gespoelde toiletten.

“De IPEE-toiletten kunnen overal worden toegepast: in luchthavens en publieke gebouwen, in scholen en in de horeca, in badkamers van ziekenhuizen, woonzorgcentra en hotels. En niet te vergeten: bij ons thuis”, benadrukt Bart Geraerts, die samen met Jan Schoeters IPEE oprichtte in 2012.

IPEE wordt naast verschillende onderwijsinstellingen ook geapprecieerd door klanten als Kinepolis, Texaco, Schiphol en Changi Airport (Singapore). In 2018 trok het technologiebedrijf zelfs de Chinese markt op.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.