moeke Foto: Dirk Alexander

Wordt Caroline ‘Strafste Onderneemster van Antwerpen’? “Mijn businesskantje combineren met mijn eeuwige liefde voor mode”

De zoektocht naar de ‘Strafste Onderneemster van Antwerpen’ nadert zijn ontknoping. Aan de hand van een persoonlijk portret stellen Made in Antwerpen en Gazet van Antwerpen deze week de vijf genomineerden voor. Vandaag: Caroline Baeten van kledingverhuurplatform Dressr.

Caroline Baeten woont in Berchem met haar man Jelle en twee kinderen Matheo en Filippa. De Antwerpse onderneemster heeft een achtergrond in de digitale sector en realiseerde mee de groeifase in verschillende startups. Met Dressr verhuurt Caroline kleding, handtassen en juwelen en wil ze komaf maken met fast fashion.

“Ik ben al heel lang geleden gestopt met nieuwe kleding kopen”, begint Caroline. “In het begin kocht ik zelfs niets van tweedehandswinkels, dat doe ik nu wel terug. Ik kan mij niet vinden in de gangbare manier van kleding consumeren: items aankopen, thuis stockeren en dan zelden dragen. De klik kwam toen ik tijdens de solden in een fast fashion keten was. Ik werd misselijk van alle stukken die op de grond lagen. Iedereen stapte er ook nog eens op. Die kleding wordt wel degelijk door mensen gemaakt in problematische omstandigheden, en dan gaan we er ook nog eens respectloos mee om.”

Liefde voor mode

Caroline wou het beter doen. Drie jaar geleden richtte ze Dressr op, een online verhuurplatform voor modeartikelen. Via abonnementen of eenmalige huur kunnen klanten kleding lenen voor een bepaalde periode. “We hebben zowel gelegenheidskleding als dagelijkse items. Naast de online diensten hebben we ook een fysieke showroom. We bieden items aan van 55 Belgische en enkele Nederlandse merken, onder andere van Lies Mertens, Marylène Madou en Eva Maria. De collectie blijft ook uitbreiden. Voor de samenwerking verkiezen we uiteraard lokale merken. We kijken ook naar duurzaamheid, de productieprocessen en de kwaliteit. De missie van Dressr is om de verhuur van kleding gebruikelijker te maken dan de aankoop van nieuwe items. Daarbovenop kan ik mijn businesskantje combineren met mijn eeuwige liefde voor mode.”

“De klik kwam toen ik tijdens de solden in een fast fashion keten was. Ik werd misselijk van alle stukken die op de grond lagen.”

Caroline Baeten

De onderneemster deed eerst een jaar onderzoek en startte dan met het pilootproject. “In het begin deed ik alles thuis. Ik had één kledingrekje in de hal staan en maakte de pakjes op de keukentafel. Tussen de verhuurbeurten waste ik de items zelf. Nu bieden we bijna 4000 stuks aan, hebben we een uitgekiend operationeel proces en bedienen we een groeiende community van enthousiaste huurders.”

Dun gezaaid

Caroline werd samen met vier andere kandidaten genomineerd om ‘Strafste Onderneemster van Antwerpen’ te worden. “Deze wedstrijd biedt een mooie kans om te connecteren met gelijkgestemde ondernemers. Vrouwelijke ondernemers zijn helaas nog dun gezaaid. Het is belangrijk dat we elkaar steunen.”

De Antwerpse finaliste is te weinig bezig met haar verwezenlijkingen. “Dankzij deze wedstrijd sta ik even stil bij wat ik met Dressr al heb bereikt. Dit doe ik niet genoeg. Ik ben continu bezig met vooruit kijken en verbeteren. We hebben nog veel werk voor de boeg, maar het is fijn voor het team en mezelf om te reflecteren op ons parcours tot nu toe. Hopelijk kan ik via deze award nieuwsgierigheid opwekken. Zo staan we weer een stapje dichter bij het genieten van mode op een betaalbare en gemakkelijker manier.”

Stemmen kan nog tot en met 3 maart via made-in.be/strafste-onderneemster

Lees ook

  • BV
    13/12/2024
    Ikirean
    Lebbeke
  • BV
    13/12/2024
    L&o Consult
    Kontich
  • BV
    13/12/2024
    Innovestai Consulting
    Halle