Nieuws Antwerpen World 3-Cushion Supercup: apotheose van de Antwerp Billiard Days

World 3-Cushion Supercup: apotheose van de Antwerp Billiard Days

World 3-Cushion Supercup: apotheose van de Antwerp Billiard Days

Zaterdagavond 4 maart, daags na zijn 43ste verjaardag, won Dani Sanchez, de Catalaanse carambolebiljarter gespecialiseerd in driebanden, de Supercup.
In het Antwerpse Hilton Hotel nam Sanchez het op tegen wereldbekerwinnaar driebanden, de Nederlander Dick Jaspers. Na een spannende wedstrijd stond het 3-3 in sets. De 7de set eindigde onbeslist; na penalty’s ging de overwinning in de 13de editie van deze World 3-Cushion Supercup uiteindelijk naar Sanchez.

Organisator van de Supercup driebanden is biljartcoryfee en negenvoudig wereldkampioen Ludo Dielis. Hij is er alweer in geslaagd om samen met een aantal partners de ondernemerswereld op dit topevenement te verzamelen. Dielis laat geen kans onbenut om het publiek warm te maken voor de biljartsport die berust op technische en tactische inzichten. Het komt erop aan meer jong talent rond de biljarttafel te krijgen.

Voor de Ludo Dielis World 3-Cushion Player Award wordt sinds 2015 een kunsttrofee met een waarde van 50 000 euro, gerealiseerd door Diamani Jewels uit Antwerpen, ter beschikking gesteld door sponsor EVMprint aan de Union Mondiale de Billiard. De speler die in een periode van vijf jaar, driemaal verkozen wordt tot Player of the Year, ontvangt deze trofee.

Als speler van het jaar 2016 mocht Dani Sanchez de trofee zaterdag even vasthouden. Sung Won Choi (Korea) en Torbjörn Blomdahl (Zweden) gingen hem voor in 2014 en 2015. Het zal dus nog zeker twee jaar duren voor een van deze drie spelers de trofee mee naar huis mag nemen.

De uitgebreide fotoreportage van het spannend tornooi en de ontspannende avond waarop meer dan 400 aanwezigen waren, vindt u hierna.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.