Nieuws Antwerpen Wouter De Geest van BASF krijgt Lifetime Achievement Trophy

Wouter De Geest van BASF krijgt Lifetime Achievement Trophy

Van links naar rechts: Bruno Segers, Voorzitter raad van bestuur Flanders Investment & Trade, Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder Flanders Investment & Trade, Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport en Wouter De Geest, gedelegeerd bestuurder BASF Antwerpen

Wouter De Geest van BASF krijgt Lifetime Achievement Trophy

De Duitse chemiereus BASF sleept de Lifetime Achievement Trophy in de wacht. De trofee werd gisteravond in ontvangst genomen door Wouter De Geest, de topman van BASF Antwerpen. De Noorse houtproducent Kebony krijgt de titel Newcomer of the Year. En de Franse farmareus Sanofi haalt de trofee voor Foreign Investment of the Year binnen.
Voor de vijfde maal op rij vond gisteravond de Foreign Investment Trophy plaats. Met dit evenement wil Flanders Investment & Trade het belang onderstrepen van buitenlandse investeringen als een essentiële motor van de Vlaamse economie.

“Dat we deze trofee in ontvangst mogen nemen, beschouw ik vooral als een aanmoediging om op hetzelfde elan door te gaan”, zegt Wouter De Geest, gedelegeerd bestuurder bij BASF Antwerpen, bij het in ontvangst nemen van de Foreign Investment Trophy. “Het is een hart onder de riem dat Vlaanderen de jarenlange investeringen en inspanningen van BASF en onze medewerkers waardeert.”

“Naast een sterk verankerde speler in Vlaanderen is BASF ook een spilfiguur in de toekomst van het Vlaamse economische landschap”, zegt Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van Flanders Investment & Trade. “Zo is het Duitse chemiebedrijf van strategisch belang voor de verdere uitbouw van Antwerpen als grootste chemiecluster in Europa en engageert BASF zich bovendien ook op socio-economisch en ecologisch vlak in Vlaanderen.”

Het is de eerste keer dat de Lifetime Achievement Trophy naar een Europees bedrijf gaat. Daarmee verovert BASF een plek op het erepodium tussen Amerikaanse multinationals Johnson & Johnson en ExxonMobil, alsook het onder het Chinese Geely opererende Volvo Cars.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.