Wouter De Geest BASF

Wouter De Geest wordt nieuwe voorzitter Voka

ANTWERPEN - Vokavoorzitter Paul Kumpen heeft Wouter De Geest, ceo van BASF Antwerpen, voorgedragen als zijn opvolger. Het bestuurscomité van Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, heeft dit voorstel unaniem aanvaard. Het mandaat van de nieuwe voorzitter gaat, na goedkeuring door de Raad van Bestuur begin september, in op 7 november 2018.

De 63-jarige Wouter De Geest is geen onbekende in Vokakringen. Hij is ondervoorzitter van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en lid van het bestuurscomité en raad van bestuur van Voka vzw.

“Met Wouter De Geest kiezen we voor een sterke ambassadeur van het Vlaamse bedrijfsleven”, aldus Paul Kumpen, voorzitter Voka. “Wouter heeft in het verleden bewezen dat hij als Captain of Industry een spreekbuis is voor onze ondernemingen. Ik ben bijzonder verheugd dat hij zijn jarenlange inzet ten dienste van dat bedrijfsleven wil verderzetten als Vokavoorzitter. Met de verdere digitalisering, internationalisering en uitdagingen op onze arbeidsmarkt hebben we een sterke kapitein nodig. Ik ben ervan overtuigd dat de organisatie met Wouter De Geest in goede handen is.”

Sterkhouder van BASF Antwerpen

Wouter De Geest is sinds 1982 in dienst bij BASF in Antwerpen. In 2001 trad hij toe tot het directiecomité en sinds 2007 is hij gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het directiecomité van BASF. Daarnaast is De Geest ook voorzitter van essenscia België en Industrieraad Vlaanderen.

BASF Antwerpen vestigde zich meer dan 50 jaar geleden in Antwerpen. Het bedrijf telt vandaag iets meer dan 3.100 medewerkers en beslaat een oppervlakte van 600 hectaren. Daarmee is de site het grootste geïntegreerde productiecentrum in België.