Nieuws Antwerpen Xeikon opnieuw verkocht

Xeikon opnieuw verkocht

Xeikon opnieuw verkocht

xeikonXeikon, de producent van digitale printoplossingen is doorverkocht aan de Luxemburgse groep Flint. Flint is een marktleider in de verkoop van printbenodigheden. Xeikon heeft een vestiging in Lier en maakt er vooral digitale drukpersen aan. Het bedrijf werd tot nog toe aangestuurd vanuit het Nederlandse Eede. Agfa-Gevaert stond destijds mee aan de wieg van Xeikon.

De investeringsvennootschappen Bencis Capital Partners en Gimv-XL namen eind september een belang van 65,68% in Xeikon. Na een verplicht openbaar bod, steeg dit belang boven de 95%. Bencis is een onafhankelijke investeringsvennootschap die zich gespecialiseerd heeft in management buy outs. De Gimv is destijds opgezet als een Vlaamse overheidsinvesteerder. Beide maatschappijen hadden in dit opzicht een participatie genomen in Xeikon. De printspecialist had het al die jaren niet makkelijk. Als spin-off van Agfa-Gevaert leek het erop alsof de digitale oplossingen van het bedrijf de facto té vroeg de markt op kwamen.

Xeikon is gespecialiseerd in de aanmaak van digitale printoplossingen voor verpakkingen en commercieel drukwerk. In Lier worden geavanceerde drukpersen gebouwd. Binnen Flint zou Xeikon de kern worden van een nieuwe divisie die Flint Group Digital Printing Solutions zal heten.

De Flint Group ontwikkelt, produceert en verkoopt een uitgebreide portefeuille van printbenodigdheden. De groep wordt aangestuurd vanuit Luxemburg en stelt ruim 6800 mensen tewerk. De omzet in 2014 bedroeg 2,1 miljard euro. Op wereldwijde basis, is het bedrijf de grootste of tweede grootste leverancier in elke belangrijke markt waarin het actief is.

De transactie is nog onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, inclusief de goedkeuring van
de mededingingsautoriteiten, en wordt vermoedelijk afgerond tegen eind 2015.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.