Nieuws Antwerpen Xior bouwt duurzame woontoren in Amsterdam

Xior bouwt duurzame woontoren in Amsterdam

Xior bouwt duurzame woontoren in Amsterdam

De Antwerpse specialist in studentenhuisvesting Xior breidt nu ook haar Nederlands marktaandeel verder uit met de bouw van een duurzame woontoren op haar Amsterdamse site Karspeldreef. Met de 357 nieuwe studio’s stijgt het totaal aantal Xior-units in Amsterdam naar 924. De bouw van de woontoren start naar verwachting in 2023, met oplevering in 2026.

In 2021 laten ze er bij Xior duidelijk geen gras over groeien. Na de vergroting van hun Spaanse portefeuille en de overname van Quares Student Housing eerder dit jaar, is nu ook de Nederland aan de beurt. Met de bouw van een duurzame woontoren tovert Xior zijn bestaande site op de Karspeldreef in Amsterdam-Zuidoost om tot een volwaardige groene studentencampus, met ruim 350 nieuwe studentenkoten en gemeenschappelijke ruimtes zoals een dakterras en binnenhof.

De woontoren zal voldoen aan de landelijke BENG (Nederlandse energieprestatie-eisen). Zo komen er zonnepanelen in de gevel, en streven ze naar een modulaire, flexibele constructie op basis van hergebruikt materiaal. Het nieuw te creëren binnenhof wordt voorzien van groenblijvende beplanting, en met het nabijgelegen station Bullewijk willen ze het gebruik van fiets en openbaar vervoer zoveel mogelijk stimuleren.

Met de toevoeging van deze toren, zal het totaal aantal Xior-units in Amsterdam van 567 tot 924 stijgen. Naast België, Nederland en Spanje is de specialist in studentenhuisvesting ook nog actief in Portugal. Per September 2021 stelt Xior een vastgoedportefeuille ter beschikking ter waarde van 1,741 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.