Nieuws Antwerpen Xior zet zinnen op Quares Student Housing

Xior zet zinnen op Quares Student Housing

Xior zet zinnen op Quares Student Housing

Referentieaandeelhouders (32,36%) hebben een overeenkomst gesloten tot verkoop van hun aandelen Quares Student Housing aan Xior. De Antwerpse specialist in studentenhuisvesting kondigt meteen ook haar intentie aan om een openbaar bod op Quares Student Housing te lanceren.

Xior Student Housing en Quares Student Housing, de markleiders in België gespecialiseerd in studentenhuisvesting, bundelen hun krachten. Xior heeft de intentie om een vrijwillig openbaar overnamebod te lanceren op alle resterende aandelen van Quares Student Housing (zijnde 67,64%). Indien de geplande overname succesvol is, zal deze strategische overname van Xior de absolute marktleider maken voor studentenhuisvesting in België.

Christian Teunissen, ceo Xior: “Wij blijven sterk geloven in onze thuismarkt en zijn zeer blij dat we de mogelijkheid krijgen om met maar liefst een kwart verder te groeien in de top studentensteden van België. Deze strategische transactie is een unieke opportuniteit om de krachten van twee van de grootste professionele spelers te bundelen en vanuit deze synergie een nog krachtiger, rendabeler en professioneler platform te creëren. Door de geplande overname van de Quares Student Housing portefeuille breiden we ons aanbod aan kwaliteitsvolle kamers verder uit, steeds vanuit de visie en het engagement om studenten en hun ouders te ontzorgen en hen de ideale plek te bieden om te wonen, te studeren en te ontspannen. Kortom, een transactie met vele voordelen voor zowel de student als de aandeelhouder.”

Herman Du Bois, ceo Quares Student Housing: “Het plan om de teams van Quares Student Housing en Xior samen te brengen zal resulteren in een verdere verbetering van onze dienstverlening aan nationale en internationale kotstudenten en maakt ons sterker om de uitdaging van het nijpende tekort aan betaalbare, kwalitatieve studentenkamers in België aan te gaan. Het creëren van een tweede thuis voor onze studenten verdient de nodige aandacht en een professionele omkadering. Dat is net hetgeen waar Xior en Quares Student Housing voor staan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.