Nieuws Antwerpen Yusen Logistics breidt healthcare activiteiten in Melsele uit

Yusen Logistics breidt healthcare activiteiten in Melsele uit

Yusen Logistics breidt healthcare activiteiten in Melsele uit

Yusen Logistics, specialist in wereldwijde geneesmiddelen-logistiek met hoofdkantoor in Tokyo, breidt zijn healthcare activiteiten uit in het Antwerp Distribution Center (ADC) in Melsele.
Dit distributiecentrum functioneert als centrale hub binnen de Europese Yusen Logistics Pharmaceutical Super Highway. Dat is een ‘control-tower’ geleid transportsysteem waarbinnen meer dan 2 miljoen paletten farmaceutica per jaar vervoerd worden. De Yusen vestiging in Melsele beschikt momenteel over 18.000 m2 GDP-gecertificeerde magazijnruimte, waaronder 1.500 ‘coldstore’ (2-8°C) paletposities.

De voorbereidingen zijn nu gestart voor de uitbreiding met een aangrenzende nieuwbouw van ca. 8.000 m2 magazijnruimte, voorzien van zowel opslagfaciliteiten bij 2-8°C als omgevingstemperatuur (15-25°C). Dit nieuwe state-of-the-art geneesmiddelenmagazijn zal eind 2017 operationeel zijn.

Daarnaast zal, in antwoord op de toenemende vraag naar hoogwaardige logistieke oplossingen van geneesmiddelenproducenten in Nederland, op korte termijn gestart worden met de bouw van een nieuwe farmasite van 11.225 m2 bij Roosendaal. Ook dit magazijn zal opgesplitst worden in een coldstore en een omgevingstemperatuur sectie en in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd worden.

Met de ontwikkeling van de twee farma-nieuwbouwprojecten in Melsele en Roosendaal, in totaal bijna 20.000 m2 aan GDP-gecertificeerde magazijnen, zal Yusen Logistics haar serviceaanbod aan de farmasector in België en Nederland aanzienlijk uitbreiden en versterken.

”Beide nieuwe projecten onderstrepen onze strategie om de healthcare-activiteiten in Europa sterk te ontwikkelen. Wij zijn onze klanten dankbaar voor hun vertrouwen in onze services en ik kijk ernaar uit om tezamen met alle betrokken partijen ook deze nieuwe projecten tot een groot succes te maken”, zegt Piet Boogaard, managing director Yusen Logistics Benelux.

Yusen Logistics is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener met opslag, warehousing, distributie, lucht/zee vrachtvervoer en supply chain management in haar dienstenpakket. In Europa heeft Yusen Logistics ruim 4.300 medewerkers in dienst en beschikt over 78 operationele sites, in totaal meer dan 700.000 m2 magazijnruimte, van Spanje tot Rusland. Naast het wereldwijde hoofdkantoor in Tokyo zijn er regionale hoofdkantoren voor Oost-Azië, Zuid-Azië/Oceanië en Amerika.
Yusen telt in totaal 12 vestigingen in de Benelux, Frankrijk en Zweden. Bij Yusen Logistics Benelux werken ruim 800 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.