Nieuws Antwerpen Yvon Michielsens gehuldigd tijdens Nacht van de KMO

Yvon Michielsens gehuldigd tijdens Nacht van de KMO

Yvon Michielsens gehuldigd tijdens Nacht van de KMO

kranenTijdens de Nacht van de KMO werd Yvon Michielsens, de stichter van het bedrijf Kranen Michielsens onder het warme applaus van de 500 aanwezigen gehuldigd voor zijn carrière in het bedrijfsleven. Yvon Michielsens zette zijn bedrijf op met één kraan in 1967 en bouwde de onderneming uit tot een heus leger met tientallen indrukwekkende kranen, hoogtewerkers, vorkliften en schaarliften. Met zowat 300 werknemers maakt het familiebedrijf Kranen Michielsens uit Wijnegem vandaag integraal deel uit van het industrieel netwerk.

De Nacht van de KMO was vrijdagavond in het Antwerpse Hilton Hotel aan zijn tiende editie toe. De feestelijke avond week in dit opzicht niet af van zijn traditie om verschillende KMO-bedrijven en ondernemers in het zonnetje te zetten. Freddy Michiels en zijn ploeg hadden er opnieuw alles aan gedaan om van de bijeenkomst een echt succes te maken. De Nacht van de KMO is een organisatie van de KMO-promoties vzw die tot doel heeft initiatieven te ontwikkelen om KMO-bedrijven aan te moedigen en in de kijker te plaatsen.

Met voorgangers als Paul Graaf Buysse, Fernand Huts, Eddy Bruyninckx en Jozef Dockx was Yvon Michielsens kennelijk heel vereerd om namens zijn bedrijf de carrièreprijs te mogen in ontvangst nemen. Tijdens zijn dankwoordje stelde hij nogmaals dat “niet het sterkste bedrijf overleeft maar wel de onderneming die zich het best kan aanpassen.” Hij had woorden van lof voor zijn werknemers en zijn familie die hem de kans gegeven hadden om “tijdens periodes van laagconjunctuur verstandig om te springen met opportuniteiten, herstructureringen, herschikkingen en investeringen.” Kranen Michielsens wordt vandaag geleid door de tweede generatie in de figuur van zoon Johan Michielsens.

Indra Dewitte, de hoofdredactrice van Het Belang van Limburg leidde vervolgens de opeenvolgende prijsuitreikingen in de onderscheiden sectoren:

* de prijs voor de uitspraak van het jaar ging naar Sandra Peeters van Seven Miles uit Hove. “Veel ondernemers werken in hun bedrijf en niet aan hun bedrijf.”

* de prijs voor het idee van het jaar: de Ario-slaapdetector, een device da chauffeurs die beginnen in te dommelen doet opschrikken met een alarmsignaal.

* de trofee voor de starter van het jaar: Interoffices. Dirk Paelinck verhuurt volledig ingerichte kantoren en co-working spaces op maat van KMO’s.

* het vastgoedproject van het jaar: de Antwerp City Brewery in Berchem. Een project rond de voormalige Antwerpse brouwerij De Koninck.

* het meest belovende exportbedrijf: United Caps uit Hoboken, een producent van doppen en sluitingen.

* de persoonlijkheid van het jaar: Rudy Mannaerts, kunsthistoricus en vooral ook pastoor van de Antwerpse Sint Andriesparochie.

* meest belovend bedrijf van het jaar: taxi- en transportbedrijf DTM

Foto: Marijn De Valck, een bewonderaar van Yvon Michielsens kwam hem tijdens de Nacht van de KMO de carrièreprijs persoonlijk overhandigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.