Erik Goossens Foto: RR

Zaak Erik Goossens failliet verklaard: “Het deed pijn”

Acteur en presentator Erik Goossens moet een serieuze opdoffer verwerken. Zijn bedrijf is zopas failliet verklaard.

Goossens kreeg deze week te horen bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen dat zijn firma Boxs niet langer bestaat. Het bedrijfje bestond al jaren, en hield zich bezig met onder meer marketing, evenementen voor organisaties en merken, het creëren van allerlei content en branding.

Goossens maakte het nieuws zelf bekend. “De zaak opgeven was niet eenvoudig en deed pijn. Maar het was wel noodzakelijk voor mezelf en voor mijn toekomst. Volhouden betekent nu loslaten. De vrienden, de kennis en de herinneringen neem ik mee. Ik ben iedereen dankbaar die me de kans gaf om iets te betekenen voor hen.”

Vorig jaar verklaarde Erik nog in een interview dat zijn “oorlogskas” na drie crisisjaren helemaal opgesoupeerd was. Het is niet bekend of er schuldeisers zijn.

Meer dan twintig jaar geleden raakte Goossens zelf betrokken bij een vechtpartij, toen hij bij een failliet bedrijf in Beerse zijn geld kwam terugeisen. Het slachtoffer - de bedrijfsleidster - maakt gewag van een overval, zei dat ze een hersenschudding opliep door een ingestampte deur en dat haar gsm gestolen werd. De politie hield het op een uit de hand gelopen ruzie.