Nieuws Antwerpen Zakenreizen nemen hoge vlucht: “Meer passagiers dan voor corona”

Zakenreizen nemen hoge vlucht: “Meer passagiers dan voor corona”

Foto Goyvaerts/Gmax Agency

Zakenreizen nemen hoge vlucht: “Meer passagiers dan voor corona”

ANTWERPEN – In het eerste kwartaal van dit jaar reisden in totaal 44.791 passagiers via Luchthaven Antwerpen. Bovendien waren er in maart meer passagiers dan voor corona. Ook de zakenvluchten doen het aanzienlijk beter.

“Het herstel van de passagierscijfers op onze luchthaven zet zich verder door”, zegt CEO Eric Dumas. “In maart verwelkomden we zelfs 7% meer passagiers dan in maart 2019, wat ons recordjaar was.”

Toch kende de luchthaven een terugval van het aantal passagiers (-7,7%) in vergelijking met het volledige eerste kwartaal van 2019 . “Dat komt voornamelijk door de latere opstartdatum van de vluchten naar Innsbruck, de tijdelijke opschorting van vluchten naar Marokko en het ontbreken van een verbinding met Londen”, legt Dumas uit.

Succes van de zakenvluchten

Vooral het business segment van Luchthaven Antwerpen doet het goed. Dit onderdeel bleef tijdens de coronacrisis opvallend genoeg gespaard van een zware terugval. Omdat er minder lijnvluchten waren, moesten zakenreizigers vaker met een privévliegtuig naar hun bestemming, zo verklaarde luchtvaartspecialist Luk De Wilde. In maart lag het aandeel zakenvluchten zelfs 26% hoger dan in 2019.

LEES OOK. Antwerp Airport laat coronacrisis achter zich: ook nieuwe verbinding met Londen in zicht

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.